PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

Plesni klub 101

BIJELJINA, Ul. Pere Stanića 13a

Ples je opšta kultura

Plesni klub 101

Adresa Ul. Pere Stanića 13a
Mjesto 76300 Bijeljina
Telefon 065 605 881
Fax 065 514 734
E-mail stojadin.knezevic@yahoo.com
Web www.plesniklub101.com

 

Klub možete pronaći i u sportovima:

 

Opis kluba

Plesni klub „101“ Bijeljina je osnovan aprila mjeseca 1984. godine u Sarajevu, u sklopu Studentskog kulturnog centra „Rebus“, na Fakultetu političkih nauka „Veljko Vlahović“, na predlog studenata a uz posebnu podršku tadašnjeg dekana Fakulteta pokojnog prof.dr. Joce Marjanovića. Tog mjeseca je klub upisao prvu generaciju polaznika plesne škole, koja je bila besplatna za studente FPN.

Od tada, pa do januara 1992. godine, nije se mjenjalo sjedište kluba, koji je svoje aktivnosti provodio širom eks Jugoslavije: Sarajevo – osnovne i srednje škole, studentski domovi „Bjelave“, „Valter“, Vazduhoplovna akademija Rajlovac, domovi kulture itd..; Tuzla; Brčko – Ekonomski fakultet, naselje Gorica; Lopare; Jablanica kod Mostara; Vanganel kod Kopra Slovenija Mladinska delovna akcija – Omladinska radna akcija MDA „Istra 1985.“; itd...

Studenti i drugi ljudi koji su ostavili poseban i neizbrisiv trag u analima Plesnog kluba „101“ su: Milosav Kravić, Zlatko Ostojić, Janja Ivaković, Mile Milekić, Edhem Delić Li, Ivan Rajić Šumar, Vanja Milosavljević, Jozo Rimac, Ranko i Željko Kerović, Snježana Tomić, Aco Milovanović, pok. Stevo Stevica Stević, Janez Kocijančić, Dušan Mandić, Miroslav Pilj, Tomislavka Šurlan...i mnogi, mnogi drugi.

Poseban prijatelj Plesnog kluba „101“ je muzička mega zvijezda eks Jugoslavije Miladin Šobić.

U ovom periodu u klubu su radjeni samo standardni i latino-američki plesovi u paru a plesači i takmičari su se pojavljivali na mnogobrojnim manifestacijama, revijama i takmičenjima širom SFRJ. Januara 1992. godine je Plesni klub „101“ privremeno obustavio svoj rad. Uz povremene, kratkotrajne dvo i tromjesečne izlete, pauza je trajala sve do oktobra 2002. godine, kada je u Domu omladine u Bijeljini, reaktiviran rad kluba koji u kontinuitetu traje i danas.

Klub je na evropskoj i svjetskoj plesno-sportskoj sceni u poslednjih nekoliko godina postigao vrhunske rezultate u modernim plesovima. Na evropskom (IDO) prvenstvu u Gracu - Austrija 2005. godine jedan takmičar Plesnog kluba „101“ je zauzeo 4.mjesto a jedan 5.mjesto u solo konkurenciji, odrasli, break dance. Na istom takmicenju je break dance team, sa još pet timova, podijelio 5.mjesto u Evropi. Godinu dana kasnije 2006. godine na svjetskom prvenstvu (IDO) u Bremenu – Njemačka, u solo konkurenciji, odrasli, break dance, deveto mjesto su, sa još šest takmaca, podijelila dva takmičara Plesnog kluba „101“. U istoj disciplini, još jedan naš takmičar je zauzeo 21.mjesto a break dance team 11.mjesto na svijetu. U hip-hop-u, solo, odrasli, muški, u konkurenciji 99 najboljih takmičara na svijetu, jedan naš takmičar je zauzeo 21.mjesto a drugi je u konkurenciji 45 takmičara, sa još pet konkurenata, podijelio 27.mjesto u electric boogie, solo, odrasli, muški. Na evropskom (IDO) prvenstvu u Gracu 2007. godine jedan naš takmičar u solo, juniori, electric boogie je zauzeo 18.mjesto a jedna takmičarka u solo, odrasli, break dance 20.mjesto u Evropi. Hip-hop, juniori, mala grupa „101 DNK Bijeljina“ je, na istom takmičenju, u konkurenciji 42. male grupe, sa još tri grupe, podijelila 26.mjesto a hip-hop mala grupa, odrasli, „101 Floor control Bijeljina“ je zauzela 30.mjesto.

U državnim okvirima mnogi solisti, dua, male grupe i formacije Plesnog kluba „101“ Bijeljina su proteklih godine kao državni šampioni suvereno vladali plesnim podijumima modernog plesa Republike Srpske i BiH. Plesači Plesnog kluba „101“ su se pojavljivali i na mnogim manifestacijama, od kojih izdvajamo samo Izbor za mis Republike Srpske, u Šamcu 2007.godine i Banja Luci 2008 godine.

Mnogobrojni su i nastupi sa muzičkim zvijezdama: Igor Tasovac, Jellena, Leo, „Legende“, Usnija Redžepova, Sylvia Jung.... su samo neka od imena koja su na sceni plesno podržavali plesači Plesnog kluba „101“ Bijeljina.

Klub trenutno broji više od 200. članova a u ovogodišnjoj takmicarskoj sezoni ima 140. licenciranih takmičara. U klubu radi osam plesnih trenera i dva asistenta trenera, kao i trener gimnastike, pedagog, vaspitač i klupski ljekar.

Sa takmičarima i trenerima kluba radi poznati svjetski koreograf i trener Miha Krušić iz Slovenije.

Medijski pokrovitelj kluba je RTV „BN“ iz Bijeljine a sponzori kluba su: DOO „EUROMETAL“, DOO „PETRIĆ“, DOO „MONAKO“ i „BODAXCO“, svi iz Bijeljine.

Foto galerija je trenutno prazna.