PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

Planinarsko smučarsko društvo Lisin

SARAJEVO, Valtera Perića 16/II

Planinarsko smučarsko društvo Lisin

Adresa Valtera Perića 16/II
Mjesto 71000 Sarajevo
Telefon 033 612 625
Fax
E-mail lisin@lisin.ba
Web www.lisin.ba

 

Klub možete pronaći i u sportovima:

 

Opis kluba

Udruženje planinarsko smučarsko društvo "Lisin" Sarajevo osnovano je 31.01.2003.godine od grupe iskusnih planinara, istinskih zaljubljenika prirode. Društvo trenutno broji 377 članova starosti od 3 do 73 godine. Formirano je sa ciljem da organizuje i izvede što veći broj osoba u planine, te da ih osposobi za boravak u prirodi i usmjeri ka odgovornijem odnosu prema njoj, da omasovljava i školuje planinare putem neke od brojnih sekcija: alpimistička sekcija, sekcija vodića, smučarska sekcija, gljivarska sekcija, eko sekcija, sekcija ljekovitog bilja.

S pravom nas proglašavaju najaktivnijim društvom u BiH pa i šire, jer društvo jeod svog osnivanja pa do danas osvojilo sve veće vrhove i bivšoj Jugoslaviji, kao i određene vrhove u Slovačkoj, Italiji, Turskoj, Grčkoj...

Društvo koristi prostorije KUD "Željezničar" u ulici Valtera Perića 16/II, koje su za članove otvorene ponedjeljkom i četvrtkom od 19 h do 22 h. Članovi Društva mogu postati svi građani BiH i drugih zemalja uz godišnju članarinu i to:

- zaposleni 20,00 KM,

- učenici, studenti, penzioneri i nezaposleni 15,00 KM,

- djeca do 12 godina 10,00 KM

- izdavanje članske kartice 5,00 KM

Foto galerija je trenutno prazna.