PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

Planinarsko društvo Poštar

ZENICA, Masarikova 46

Planinarsko društvo Poštar

Adresa Masarikova 46
Mjesto 72000 Zenica
Telefon 061785 785
Fax
E-mail
Web www.psdpostarzenica.com

 

Klub možete pronaći i u sportovima:

 

Opis kluba

Pd " Postar " Zenica je osnovano na osnivackoj skupstini Drustva  02.02.1972.godine.Danas Drustvo broji oko 300 clanova i treba napomenuti da djeluje kao regionalno Drustvo na vise opstina Zenickog regiona.Punopravni je clan planinarskog saveza BiH te samim tim izvrsava sve aktivnosti i obaveze koje doprinose razvoju planinarstva.

 Planinarski dom Jedinci je otvoren 1983 godine, obnovljen 1996. godine i sadrzi 10 cetverokrevetnih soba , 2wc-a,

kupatilo,kuhinju,kamin salu , a kompletan objekat ima centralno grijanje, elektricnu energiju, vodovodnu mrezu. Na visini je od 858 metra n/m, i smjesten je izmedju sela Sopotnice,Viduse i Sebinje, 24 Km od Zenice i 14 Km od Kaknja.

 Do samog doma se moze doci i motornim vozilom ali najpovoljnije je, zbog ceste koja nije uvijek dobra zbog vremenskih neprilika, krenuti pjesacenjem od 40-tak minuta od sela Sopotnice.

 Planina Hum se izdize iznad njega na visini od 1281metra n/m.Vrh dominira na tromedji opstina Zenica, Kakanj, Busovaca, Kiseljak I Visoko tako da se sa ove planine pruza pogled na sve strane centralne Bosne.

 Predivna okolina, puno lijepih trenutaka provedenih na nasim Jedincima, druzenja, je razlog sto mnoga Drustva iz nase domovine I bivse drzave, posjecuju nas objekat uz obecanje da cemo se vidjeti opet.

 Malo prostora, ali od srca za svoje velike prijatelje

Foto galerija je trenutno prazna.