PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

Planinarsko društvo Kozara

BANJA LUKA,

Planinarsko društvo Kozara

Adresa
Mjesto 78 000 Banja Luka
Telefon 065 619 239
Fax
E-mail kontakt@pdkozara.org
Web www.pdkozara.org

 

Klub možete pronaći i u sportovima:

 

Opis kluba

Планинарско Друштво „Козара“, основано је 1936. године и једно је од најстаријих друштава на подручју Босне и Херцеговине. Бројимо преко 300 чланова и најмасовније смо друштво у организовању планинарских похода у Републици Српској. Наши чланови су успјешно учествовали у многим познатим планинарским и алпинистичким експедицијама републичког и међународног карактера: Аконкагва 6962м (Аргентина – највиши врх обе Америке), Мон Блан 4807м (Француска – највиши врх западне Европе) , Гран Парадизо 4061м (Италија), Грос Глокнер 3798м (Аустрија), Дурмитор, Маглић, Проклетије, Прењ, Триглав, Велебит, као и многим другим зимским и љетним успонима и походима.
 

Планинарско друштво „Козара“ је невладина, непрофитабилна и аматерска спортска организација која окупља све људе који желе да се баве планинарским спортом.

Друштво је основано 1936. године под називом „Романија“ да би 1950. године било преименовано у „Козара“ и до данас наставило са радом у континуитету под садашњим именом. Друштво броји преко 300 чланова, а од тога је већина учествовала у разним акцијама и походима.

Foto galerija je trenutno prazna.