PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

PK ''Vrbas'' Banjaluka

BANJA LUKA,

PK ''Vrbas'' Banjaluka

Adresa
Mjesto 78 000 Banja Luka
Telefon 065 339 922 i 065 489 615
Fax
E-mail plivackiklubvrbas@gmail.com; jelenar1987@yahoo.com
Web

 

Klub možete pronaći i u sportovima:

 

Opis kluba

Plivački klub "Vrbas" je plivački klub sa najdužom istorijom u Banjaluci. Osnovan je 1.aprila 2000.godine. 

U vrlo kratkom periodu, nakon osnivanja, plivači plivačkog kluba "Vrbas" su ostvarili značajne rezultate kako na domaćoj, tako i na međunarodnoj sceni. Klub ima više prvaka i rekordera republike i države. 
Osim redovnog učešća na prvenstvima Republike Srpske i Bosne i Hercegovine i postignutih odličnih rezultata, klub se može pohvaliti i učešćem na mnogim međunarodnim mitinzima gdje su plivači ostvarili lične rekorde i osvojili brojne medalje. 

Među najboljim plivačima u klubu naveli bismo sestre Račić, Jelenu, Slobodanu i Tanju, zatim Nenada Simića, Semira i Anisu Turkanović, Miloša Pejčića, Jovanu Vranješ, Mladena Kovačevića, Aleksandra Botića, Dunju Krečković itd. 

Možemo se pohvaliti da su neki od navedenih sada već bivši plivači, koji trenutno rade kao treneri u klubu i svoj stručni doprinos klubu daju na taj način, a ostali kroz redovno treniranje i zalaganje brane boje svoga kluba. 

U sklopu plivačkog kluba "Vrbas" postoji i AKADEMIJA SINHRONIZOVANOG PLIVANJA.

 

Poznato je da u Republici Srpskoj do sada nije bilo kluba u kom su zainteresovani plivači, odnosno plivačice mogli da treniraju sinhronizovano plivanje, pa je PK "Vrbas" uvidio nedostatak i došao na ideju da svome gradu i Republici ponudi nešto novo. 

Protekle dvije godine treneri PK "Vrbas" su iskoristili da aktivno rade na obuci i usavršavanju samog sinhronizovanog plivanja u zemljama u regionu. Definitivno, grupu sinhronizovanog plivanja smo oformili u septembru 2015.godine i aktivno počeli sa radom. Foto galerija je trenutno prazna.