PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

Oshiro Dojo Sarajevo

SARAJEVO, Semira Fraste bb

Razvijajmo sebe i svoju sigurnost

Oshiro Dojo Sarajevo

Adresa Semira Fraste bb
Mjesto 71000 Sarajevo
Telefon 062 103 806
Fax
E-mail info@rbkd.net
Web www.rbkd.net

 

Klub možete pronaći i u sportovima:

 

Opis kluba

Oshiro Dojo u Sarajevu je clan tradicionalne internacionalne Okinawske organizacije R.B.K.D. Ryukyu Bujutsu Kenkyu Doyukai pod vodstvom Toshihiro Oshiro Shihan.

Treninge vodi njegov ucenik i predstavnik za BiH, Edo Avdic.

Cilj rada Oshiro Doja u Sarajevu je ocuvanje karatea i kobudoa kao borilacke vjestine porijeklom sa Okinawe.

Kod nas mozete vjezbati Shorin-Ryu stil karatea i Yamanni-Ryu stil kobudoa.

Edo pocinje trenirati karate od svoje 13 god. (shotokan), kao 16-godisnjak dolazi u Svedsku gdje nastavlja trening i to u Shito-Ryu gdje i stice majstorska zvanja. Uspjesno se takmicio u sportskom karateu (kate i borbe). Vec dugi niz godina drzi kurseve samoodbrane. Posjeduje certifikat instruktora od R.B.K.D. kao i certifikat od ENSSEE, European Network of Sport Sciences in Higher Education (preko svedske budo federacije www.budo.se).

U potrazi za tradicioninalnim pristupom i dubljom spoznajom karatea i kobudoa (Okinawski karate i kobudo kao borilacka vjestina i samoodbrana) Edo upoznaje Toshihiro Oshiro Shihan (majstora sa Okinawe).

Razlika između sporta i vještine je da vještinu ne treniramo zato da bi bili šampioni ringa već šampioni sebe, svoje sigurnosti ili možda radi razonode, da treniramo nešto drugačije i da u stresnom društvu u kojem danas živimo razvijam sebe i svoju sigurnost.

Domo arigato gozaimasu!

Foto galerija je trenutno prazna.