PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

Odbojkaški klub Krušnica

BOSANSKA KRUPA, 503 Slavna

Odbojkaški klub Krušnica

Adresa 503 Slavna
Mjesto 77240 Bosanska Krupa
Telefon
Fax
E-mail kontakt@okkrusnica.com
Web www.okkrusnica.com

 

Klub možete pronaći i u sportovima:

 

Opis kluba

Odbojkaški Klub Krušnica je osnovan 2010. godine, u želji širenja odbojkaškog sporta među mladima i postizanja zapaženih rezultata upravo s juniorima ili mladim seniorima.. Osnovalo ga je dvanaest momaka iz srednje škole. U razvoju i djelovanju usko je vezan sa OK "Una”, iz koje je na inicijativu ovih dvanaest momaka i pokrenut ovaj klub.

Ideju je podržalo još nekoliko mladih igrača te su se i oni pridružili projektu. Zvanično smo 2011. godine postali klub i nadamo se da ćemo postići dobre rezultate u narednom periodu.

Klub je sve do 04.03.2012. radio kao slobodna rekreacija. Da bi početkom marta u klub došlo do ideje pokretanja i ozbiljnog bavljenja ovim sportom i takmičenja u federalnom rangu 2. lige za koju je potrebno izdvojiti 2000KM. Sam klub se nada da će uspjeti s ovom idejom.

U klub je došlo novo rukovodstvo i novi igrači skupa sa onima koji su to i pokrenuli. Takodjer, osigurani su i sponzori, tako će klub u izgledno vrijeme nositi naziv OK "Krušnica” – Lasta AP” Bosanska Krupa.

Što se tiče fizičke spreme, imamo osiguranu teretanu od Fittnes Studi EKI – Bosanska Krupa.
U susret nam je izašla i Druga osnovna škola od koje jedino sada imamo dva termina.

Foto galerija je trenutno prazna.