PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

NGO Marathon Sarajevo

SARAJEVO, Skenderpašina 1

NGO Marathon Sarajevo

Adresa Skenderpašina 1
Mjesto 71000 Sarajevo
Telefon +387 61 702 529
Fax
E-mail info@sarajevomarathon.ba
Web www.sarajevomarathon.ba

 

Klub možete pronaći i u sportovima:

 

Opis kluba

NGO Marathon Sarajevo postoji od 2007. godine, ali naša želja da promovišemo zdrav način života, uz istovremeno građenje zdravijeg i aktivnijeg društva, je postojala i mnogo ranije.

Kao organizacija, nudimo jedinstvenu kombinaciju organizacijskih sposobnosti i dugogodišnjeg iskustva u trčanju na svim nivoima, tako da smo u mogućnosti da potpuno razumijemo potrebe naših partnera kao i potrebe rekreativnih trkača. Naše ključno osoblje je visoko obrazovani menadžerski kadar, koji u svojim dnevnim poslovnim aktivnostima upravlja timovima i budžetima, ali su to ujedno i trkači koji pretrče na individualnom nivou preko 3000 km godišnje i imaju izrazito jaku želju da doprinesu stvaranju boljeg društva.

Od 2013. godine, organizujemo i utrku za djevojke pod nazivom "Djevojke na trčanju” ("Girls on the Run”). Pokrenuli smo i Školu trčanja Klix u okviru koje je, kroz pet generacija upisanih polaznika, preko 400 početnika bilo spremno da istrči Sarajevski polumaraton kao i brojne druge utrke nakon šest mjeseci treninga. Naša Škola trčanja predstavlja odličnu priliku da budete u formi cijele godine i da se oslobodite stresa, uz odlično društvo i puno zabave.

Prvi smo u BiH i u uvođenju usluge Running Tour aktivnosti u Sarajevu. Svi koji žele kombinovati treninge trčanja uz posjetu znamenitostima Sarajeva nas redovno kontaktiraju. Humanitarni aspekt u svim našim aktivnostima je izrazito važan i svaka utrka koju organizujemo sadrži i humanitarnu dimenziju za isticanje socijalne odgovornosti.

Projekti, odnosno utrke koje organizujemo, obilježavaju Međunarodni dan bez automobila, Svjetski dan zaštite okoliša, Dan Evrope, mjesec svjesnosti o autizmu i druge važne datume, te predstavljaju odlične prilike za zdrav i aktivan život.

Svi naši projekti su otvoreni za sve. Dobrodošli su profesionalni i rekreativni trkači, kao šetači i početnici u trčanju.

Foto galerija je trenutno prazna.