PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

MTB club Kiseljak

KISELJAK, Radićeva 2

MTB club Kiseljak

Adresa Radićeva 2
Mjesto Kiseljak
Telefon 062 348 762, 063 339 426
Fax 030 807 089
E-mail info@mtb-kiseljak.ba
Web www.mtb-kiseljak.ba/

 

Klub možete pronaći i u sportovima:

 

Opis kluba

Uporno pedaljanje dvadesetak kiseljačkih mountain bikera kulminiralo je osnivanjem MTB kluba Kiseljak.

Naravno, bicikl se može voziti i bez kluba, ali je ljepše imati formalnu organizaciju; ako ništa onda da te ima tko braniti ukoliko te napadne suparnički biciklistički klub. (Primjerice, vrlo je agresivan biciklistički klub „Guvernala“ iz Fojnice).

Iako se takvo nešto nikad nije dogodilo, u brdovitoj Bosni treba biti na sve spreman, pa i na takvu mogućnost.
A upravo su ta brda inspiracija svakom biciklisti da ih obiđe, malo se ublati, i koji put padne u gomilu lišća. Likova željnih brdskih avantura u Kiseljaku ima oko 15 a većina su članovi novog kluba.

Osim upadanja u blato i lišće, biciklisti imaju i neke plemenitije ciljeve. Pored standardne borbe protiv droge, biciklisti žele svojim aktivnostima pokazati mladima da vikend može biti zabavniji od šlajdranja po čaršiji, da se biciklom može obići više nego Golfom dvicom, da se planinski zrak ne može zamijeniti kafanskom memlom, da seks u prirodi traje duže od onog na streljani... Naravno, biciklistički klub promovirat će i neke ofucane, ali uvijek valjane vrijednosti: druženja biciklista, promociji zdravog života, podizanju kondicije članova, širenje popularnosti biciklizma i slično. Sve ovo nalazi se u Statutu kluba, i svako odstupanje od utvrđenih vrijednosti bit će kažnjeno izbacivanjem iz kluba i bušenjem guma.

MTB Kiseljak ima ozbiljnu namjeru biciklima obići cijelu Bosnu i Hercegovinu i u svom plemenitom cilju poziva sve mlade, i one s mladalačkom kondicijom da im se pridruže. Užitak je ljepši kad se dijeli.

Foto galerija je trenutno prazna.