PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

LH Sport Team

SARAJEVO, Hadži Idrizova 2

Najozbiljniji Ski klub u BiH

LH Sport Team

Adresa Hadži Idrizova 2
Mjesto 71000 Sarajevo
Telefon 061 160 063, 061 503 893
Fax
E-mail info@lhsport.ba
Web http://www.lhsport.ba

 

Klub možete pronaći i u sportovima:

 

Opis kluba

LH Sport Team je osnovan kao sportski klub 2007. godine. Iste godine postaje i član Skijaškog saveza Bosne i Hercegovine.
Klub promovira zimske sportove među mlađom populacijom. Planirajući i provodeći aktivnosti u i izvan zemlje, LH Sport Team promovira i mlade ljude i talente BiH, kao i samu  turističku ponudu i sport Bosne i Hercegovine.

Ciljevi ovog kluba su okupljanje mladih sportista u okvirima zimskih sportova i direktan uticaj na njihov psiho-fizički i socijalni, te razvoj sportskog i takmičarskog duha, sklapanje i održavanje novih i zdravih prijateljskih odnosa.
Iako klub na ovim prostorima egzistira kratko vrijeme, što govori da smo jedan od najmlađih klubova na području Bosne i Hercegovine, kao klub ostvarili smo mnoge značajne rezultate kako u Bosni i Hercegovini tako i na međunarodnoj sceni.

O ostvarenim rezultatima najbolje govori činjenica da svake godine imamo sve više naših takmičara koji nas predstavljaju na reprezentativnom nivou u sklopu alpske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Pored rada sa takmičarskim selekcijama od cicibana do juniora, klub se također, bavi promocijom sporta kroz organizaciju takmičenja u alpskom skijanju i snowboardu.

AKTIVNOSTI

Plan i program rada takmičarskih selekcija Ski kluba LH SPORT TEAMA za 2011/2012. godinu.

Uvod
Ovaj program je sastavni dio plana priprema za nastup nasih takmičara na takmičenjima u okviru Državnog kalendara BiH za slijedeću sezonu 2011/2012. , i nastupa na međunarodnim trkama u okviru međjunarodnih prvenstava (CRO,SLO itd.). Takođe ovaj plan i program slijedi aktivnosti razvoja kluba i program predhodne sezone i njegove ciljeve kako bi u sto kračem roku brojno  ojačali klub i postigli sto reprezentativnije rezultate  kako na državnom tako i na međunarodnom nivou. Kod izrade programa uzeti su svi poznati parametri,mogući aranžmani i rješenja pojedinih aktivnosti.

Neophodno je naglasiti strukturu stručnog štaba kojeg sačinjavaju sljedeći članovi koji će sprovesti navedeni plan i program.

    Edin Durić (D1 i D2) - prof .sporta i tjelesnog odgoja dugogodišnji takmičar, licencirani instruktor i trener skijanja
    Jelena Dojčinović (Cicibani)  - bivši takmičar BiH, licencirani instruktor i trener skijanja

Prateći  postignute i ne postignute rezultate u protekloj sezoni ovaj program rada ima cilj da omogući kontinuitet kvalitetnog i kvantitetnog rada svih klubskih selekcija i fokusira se na tehnički razvoj takmičara u tehničkim disciplinama (SL I VSL) i brzim disciplinama (SG). Kako u alpskom skijanju tako i u snowboardu.

Ciljevi kluba za szonu 2011/2012:

    Plasman medju prvih 5 klubova u ukupnom poretku klubova prema rezultatima na domaćim takmičenjima
    Povečanje broja takmičara u najmlađim kategorijama ( cicibani i pioniri)
    Proizvesti zastupljenosti takmičara u državnim selekcijama i učešće na medjunarodnim takmičenjima.
    Samostalni nastupi kluba na međunarodnim trkama u Hrvatskoj i Sloveniji za pionirske selekcije i cicibanske selekcije.


Foto galerija je trenutno prazna.