PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

Košarkaški klub Varda - HE

VIšEGRAD, Cara Lazara bb

IDEMO DALJE...

Košarkaški klub Varda - HE

Adresa Cara Lazara bb
Mjesto Višegrad
Telefon 058 620 370
Fax
E-mail kkvarda@teol.net
Web www.kkvarda-he.com

 

Klub možete pronaći i u sportovima:

 

Opis kluba

KK "VARDA - HIDROELEKTRANE" Višegrad trenutno uspješno nastupa u Premijer ligi, najelitnijem rangu takmičenja u BiH.

Takođe, u redovima svoje igračke mašinerije ima i mlađe selekcije pionira, kadeta i juniora koji se takmiče u regionalnim ligama svojih uzrasta.

KK "VARDA - HIDROELEKTRANE" Višegrad je zvanično osnovan 1972.godine sa prvobitnim imenom KK "VARDA”.

Tokom svoje uspješne istorije u sastavu kluba su postojale i takmičile se muška i ženska ekipa sa svim selekcijama. Iako sa povremenim varijacijama selekcije su ostvarivale zavidne rezultate od kojih se mogu izdvojiti:

NAJVEĆI USPJESI MUŠKE EKIPE:

    * Prvak II savezne lige SFR Jugoslavije, grupa "CENTAR" za sezonu 1983/84.
    * Prvak muške republičke lige BiH za 1980.godinu.
    * Pobjednik međunarodnog košarkaskog turnira "1 MAJ" 1979.godine u Gliwicama (POLjSKA).

NAJVEĆI USPJESI ŽENSKE EKIPE:

    * Peto mjesto u II saveznoj ligi SFR Jugoslavije grupa "ZAPAD" u sezoni 1979/80,
    * Prvak ženske republičke lige BiH za 1979.godinu
    * Trostruki osvajači zlatne medalje na MOSI "BRATSTVO-JEDINSTVO" za 1981., 1982. i 1983. godinu.

Tri zlatne medalje na međurepubličkim omladinskim igrama najmasovnijoj sportskoj manifestaciji u SFRJ, najuspješniji košarkaski klub u BiH za olimpijsku 1984.god.-dobitnik Majske nagrade Skupštine BiH, nosilac Zlatne plakete košarkaskog saveza BiH kao i počasne diplome grada.

Pored spomenutih ranije najistaknatija igračka imena: Moljević Darko, Knežević Ljubiša, Vidačić Ljubomir, Klipa Slobodan, Andjelić Tomo, Lagumdžija Haris, Oprašić Ismet, Moljević Aco, Kusmuk Rajko, Miloševic Tarzan, Savović Brane, Goran Kostadinov, Jamak Bahrudin, Fazlić Nedžad itd.

Istaknuti sportski radnici: Jovan Rađen, Brane Mikavica, Andrić Momčilo, Oprašić Safet, Moljević Vlade-*, Fazlić Šaćir-*, Vasić Ranko, Hadži Branko Nikitović, Maksimović Mićo, Stanojčić Dragiša, Zoran Čaligalović-*
-* nosioci zlatne plakete KS BiH


NASTUPI U JUGOSLOVENSKIM REPREZENTATIVNIM SELEKCIJAMA:
U prijeratnoj ne jednostavnoj konkurenciji, kao što većina poznavalaca košarke i zna, svoje mjesto sa reprezentativnim dresom su izborili i Ziriković Vera, Pecikoza Slavica, Simić Dragana, Hadžihasanović Alma i Moljević Željko.

Nakon ratnog, i u košarci, destruktivnog perioda, klub je ponovo počeo sa takmičenjima i postizanjem zapaženih rezultata. Igrajući u I ligi Republike Srpske ostvarivao je dobre rezultate nosivši se rame uz rame sa najboljim ekipama i pozicionirao se uvijek pri vrhu tabele.

Formiranjem Premijer lige BiH, KK "Varda-HE” je nastavila takmičenje u elitnom rangu Republike Srpske i ostvarivala solidne rezultate.

Krajem 2008.god. izvršena je reorganizacija kluba i uprave, na mjesto prvog trenera je došao, dotadašnji igrač Varde-HE, Ilija Vidaković i nakon serije poraza uslijedila je dobra igra sa velikim nizom pobijeda koja se i sada nastavlja.

Takođe, zlatnim slovima ispisan je dio klupske istorije kada je u revijalnom dijelu V memorijalnog turnira "Rade Stanimirović” odigrana utakmica između domaćina KK "VARDA-HE” i gostujućeg aktuelnog evropskog šampiona, u punom sastavu, na čelu sa Željkom Obradovićem, ekipe KK "PANATINAIKOS” iz Atine.

S toga, KK "VARDA-HE” Višegrad sada zasluženo nastupa - sa A timom u najvišem rangu košarkaškog takmičenja u BiH, Premijer ligi, sa B timom u II ligi Republike Srpske, kao i sa juniorima, kadetima i starijim i mlađim pionirima u svojim kategorijama takmičenja.

Ovo je ujedno i najveći posleratni uspjeh KK "VARADA-HE” Višegrad.

Veliko hvala svima na dosadašnoj podršci i pozivamo sve one koji mogu da nas potpomognu da nam se priključe ka novim uspjesima.

IDEMO DALJE...

Foto galerija je trenutno prazna.