PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

Košarkaški klub Željezničar

SARAJEVO, Mis Irbina 10

Košarkaški klub Željezničar

Adresa Mis Irbina 10
Mjesto 71000 Sarajevo
Telefon 033 203 135
Fax 033 212 019
E-mail info@kkzeljeznicar.ba
Web http://www.kkzeljeznicar.ba/

 

Klub možete pronaći i u sportovima:

 

Opis kluba

Omladinska Škola K.K. Željezničar okuplja djecu na prostoru Kantona Sarajevo za sada 37 polaznika, mada se taj broj svakog mjeseca povećava. Djeca treniraju 3 puta sedmično: ponedjeljak, srijeda i petak u terminima od 09-12h O.Š. Kovačići – Grbavica. Podjeljeni su u dvije grupe, grupa (A mlada) uzrasne dobi od '89 do '92 godišta koji treniraju od 09-10:30h, i grupa (B stariji) uzrasne dobi od '85 do '88 koji treniraju 10:30h – 12h u istoj školi.

Mjesečno se dogovaraju utakmice prijateljskog karaktera na širem području kantona Sarajevo, radi stvaranja pobjedničkog duha što razvija zdravu konkurenciju u životu koja je neizbježna za sve.

Škola djeluje i kroz aktivnost pokušava uticati na odgojno–edukacioni segment djece, pored sklanjanja djece od svakodnevnih poroka (alkohol, pušenje, droga, nasilje).

Mjesečna članarina za 12 treninga u mjesecu iznosi 15 KM što je opet prilagođeno socijalnon statusu u kojima se nalazi većina domaćinstava.

Pridružite nam se da uz igru i druženje spoznamo čari košarke, koja svakim danom osvaja naša srca. Ko zna, možda ćete baš vi u naredni godinama doprinjeti novim šampionskim rezultatima našeg najtrofejnieg kluba u BiH.

Foto galerija je trenutno prazna.