PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

Košarkaški klub RealWay

SARAJEVO, Cazinska 5

Way to win

Košarkaški klub RealWay

Adresa Cazinska 5
Mjesto 71000 Sarajevo
Telefon 061 480 404
Fax 033 200 875
E-mail info@realway.com.ba
Web www.realway.com.ba

 

Klub možete pronaći i u sportovima:

 

Opis kluba

Udruženje Košarkaški klub REAL WAY osnovano je 2003. godine sa ciljem promidžbe pozitivnih strana sporta, prvenstveno košarke, kroz sistematski i kontinuiran rad. Glavna ciljna grupa su djeca i omladina uzrasta od 6 do 18 godina.

REAL WAY ŠKOLA KOŠARKE je prisutna na području Kantona Sarajevo, u Mostaru, Fojnici i Zavidovićima. Okupljamo oko 800 djece na 24 punkta, podjeljenih u različite dobne skupine (između ostalih i mini-basket školu za najmlađe polaznike) i takmičarske selekcije: mini basket selekcija, pioniri, kadeti, juniori i seniori.

Aktivnosti škole traju kontinuirano tokom školske godine. Na početku školske godine započinje novi trenažni ciklus, Kids liga, natjecanja u kantonalnoj ligi i druge popratne aktivnosti (košarkaški kamp, ski škola, turniri,...).

Sve ove aktivnosti imaju za cilj da se kroz košarku kod polaznika naše škole razvije upornost, disciplina, odgovornost, timski duh, osobnost, kreativnost i pozitivno razmišljanje. Svako dijete ima priliku da učestvuje u Kids ligi na nivou grada Sarajeva, kao dio tima svoje škole, i time direktno utičemo na ranu socijalizaciju djece, uklanjajući mogućnosti društvenog neprihvaćanja.

Naš tim prati ne samo fizički razvoj kod polaznika naše škole košarke, već i različite aspekte društvenog djelovanja, uključujući i obrazovanje. Razvojom osobnosti i odgovornosti se direktno utiče na odbijanje devijantnog ponašanja u savremenom društvu (droge, alkohola,...).

Zbog stvaranje pozitivne sredine gdje djeca imaju priliku da se druže, vježbaju i razviju svoje pozitivne osobine naša škola košarke je masovno prihvaćena i od djece i od roditelja.

Nadarena djeca koja imaju fizičke i psihičke predispozicije imaju mogućnost da kroz naše selekcije prođu kroz stručan trenažni proces i da se takmiče sa svojim vršnjacima u Kantonalnoj ligi. Time se otvara mogućnost formiranja vrhunskih košarkaša koji će se jednog dana moći profesionalno baviti košarkom.

Ciljevi rada:

    Udaljavanje djece od poroka sa ciljem usmjeravanja ka košarkaškom sportu;
    Humanizacija putem brige o djetetu i kvaliteti njegovog života;
    Unapređenje košarke u Bosni i Hercegovini;
    Organizovanje sportskih takmičenja;
    Učešće na takmičenjima u okviru Košarkaškog Saveza;
    Aktivna saradnja sa sportskim udruženjima u zemlji i svijetu;
    Uticaj na pravilan razvoj motoričkih sposobnosti kod djece;
    Prevencija pojave deformiteta karakterističnih za dječiji uzrast;
    Stvaranje pozitivnih i zdravih navika putem sporta i druženja;
    Organizovanje seminara, simpozija, prezentacija i sportskih događaja.
 

Foto galerija je trenutno prazna.