PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

Košarkaški klub PLAY OFF Sarajevo

SARAJEVO, Himze Polovine 23

Košarkaški klub PLAY OFF Sarajevo

Adresa Himze Polovine 23
Mjesto 71000 Sarajevo
Telefon 061 148 120
Fax 033 551 996
E-mail
Web www.kkplayoff.com

 

Klub možete pronaći i u sportovima:

 

Opis kluba

K.K.PLAY OFF Sarajevo,osnovan je u maju 1998.g.Za 13  godina rada od škole košarke izrastao je u klub ,po masovnosti jedan od najvećih na teritoriji BiH.

Sistem rada u klubu podijeljen je u 3 nivoa:

 • Program „Škola košarke“
 • Takmičarske omladinske selekcije
 • Seniori

sa zajedničkim ciljem „Od početnika do seniora“

Korak 1 – Program „Škola košarke“ :

 • Posebna pažnja u klubu se posvećuje početnicima koji savladavaju osnovne košarkaške elemente kroz program „Škola košarke“ koji se realizuje na 10-ak lokacija u Sarajevu. Program „Škola košarke“ se realizuje kroz treninge 2x sedmično u trajanju od po 90 minuta i kroz „internu ligu“K.K.PLAY OFF gdje svi članovi „škola košarke“ dobijaju priliku da kroz za taj uzrast primjereno takmičenje pokažu svoj napredak.
 • „Škola košarke“ K.K.PLAY OFF je otvorena za sve dječake uzrasta od 6-12 godina bez obzira na njihovo košarkaško predznanje.Zadatak trenera je da početnike obuče i pripreme za prelazak u takmičarske selekcije kluba.

  Korak 2 – Takmičarske omladinske selekcije:

  • Nakon savladavanja osnovnih košarkaških elemenata i sticanja određenog nivoa tehničko/taktičke spremnosti , najbolji  pojedinci se priključuju takmičarskim selekcijama prema uzrasnim skupinama kojima pripadaju te nastavljaju svoj trenažni proces 4-6 x sedmično i uključuju se u redovni sistem takmičenja u okviru Prvenstva Kantona Sarajevo

   Korak 3 – Seniorska ekipa:

   • Košarkaški klub „PLAY OFF“ je jedini klub u BiH koji ima seniorsku ekipu zbog samo jednog razloga – afirmacije vlastitog igračkog kadra , odnosno svrha postojanja seniorske ekipe K.K.PLAY OFF je da omogući najboljim pojedincima koji su ponikli u klubu da nakon navršene 18 godine imaju priliku nastaviti aktivno bavljenje košarkom u okviru kluba u kojem su ponikli,za razliku od mnogih komercijalnih klubova/škola košarke koji djeluju u BiH u kojima djeca nakon 18 godine završavaju odbačeni zbog nepostojanja seniorske ekipe , odnosno megalomanskih i nerealnih ciljeva tih klubova koji misle da djeca ponikla u njihovom klubu nisu dovoljno dobra za njihov seniorski tim, umjesto navođenja pravog razloga – nesposobnosti i nestručnosti da se iz vlastite baze stvori igrač seniorskog kvaliteta.

   K.K.PLAY OFF je proteklih godina iz svog omladinskog pogona stvorio 20-ak mladih košarkaška koji nastupaju ili su nastupali za K.K.PLAY OFF ,kao i nekoliko košarkaša koji su svoju karijeru nastavili u većim klubovima u BiH i inostranstvu.


   OSTALE AKTIVNOSTI:

   Pored redovnih aktivnosti (treniga i takmičenja) , Košarkaški klub „PLAY OFF“ je rodivni učesnik najjačih i najkvalitetnijih turnira za omladinske selekcije u Evropi:

   • Beč , Klagenfurt (Austrija)
   • London (Velika Britanija)
   • Pariz (Francuska)
   • Barcelona (Španija)
   • Istanbul (Turska)

   Kao i organizator ljetnjih košarkaški kampova za svoje članove.

   Sveove aktivnosti klub provodi sa ciljem omogućavanja pravilnog sportskog razvoja i odigravanja što više utakmica sa vršnjacima iz cijele Evrope.

   Ekipe K.K.PLAY OFF su u proteklom periodu odigrale preko 600 međunarodnih utakmica i učestvovale na 27 turnira u inostranstvu.

Foto galerija je trenutno prazna.