PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

Košarkaški klub KOŠ

SARAJEVO,

Košarkaški klub KOŠ

Adresa
Mjesto 71000 Sarajevo
Telefon 033 211 115
Fax 033 211 115
E-mail
Web www.kos.ba

 

Klub možete pronaći i u sportovima:

 

Opis kluba

Škola košarke „KOŠ“ Sejo Bukva, nastala je realizacijom ideje koja je plod dvije ljubavi legende BH košarke i osnivača škole Seje Bukve, a to su neograničena ljubav prema košarci, koja je njegovo životno opredjeljenje i velika ljubav prema djeci na koju želi da prenese svoja stečena znanja.

Škola je osnovana sredinom 2007. godine, a sa svojim radom je započela 01. 09. 2007. godine u prostorijama sportske dvorane Fakulteta za sport i tjelesni odgoj Univerziteta Sarajevo.

Osnovni zadatak i cilj ove škole je okupljanje mladih i učestvovanje u stvaranju njihove kvalitetne sportske ličnosti, koja će se obrazovati i razvijati uz sport i time izbjeći negativne tačke modernog doba. Ova škola okuplja djecu i mlade od 4 do 18. godina života i to i djevojčice i dječake.
 

Naime, djeca u predškolskoj dobi, tjelovježbom osmišljenom kroz igru, uz upoznavanje elemenata sportskih aktivnosti, će se uvoditi u svijet sporta, stvarajući zanimanje, motivaciju i naviku za tjelesne, duhovne, motoričke i socijalne poticaje razvitka ličnosti uz pomoć tjelovježbe.

Također, zadatak ove škole je da iz mase polaznika odaberemo talentovanu djecu, koja će se formirati u selekcije i učestvovati na takmičenjima gdje će dokazati da smo u njima prepoznali talente i da našim i njihovim zalaganjem, kao i zalaganjem zajednice, od njih možemo očekivati uspjeh. Time bismo zadovoljili one moralne potrebe ljudi koji ih treniraju, a istovremeno učestvovali u ostvarenju njihovog sna

S obzirom da ova Škola košarke, još uvijek, egzistira relativno kratko več je polučila značajne rezultate i stekla simpatije svojih polaznika čime su se stvorili uslovi i formirale odgovarajuče selekcije za aktivno učešće u ligi i na turnirima.

Foto galerija je trenutno prazna.