PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

Konjički klub Hidalgo Sarajevo

SARAJEVO, Sedrenik 75

Potpuno osvježen i renoviran KK Hidalgo

Konjički klub Hidalgo Sarajevo

Adresa Sedrenik 75
Mjesto 71000 Sarajevo
Telefon +387 066 166 450; 061 920 023
Fax
E-mail info@kkhidalgo.com
Web www.kkhidalgo.com

 

Klub možete pronaći i u sportovima:

 

Opis kluba

Jahanje u Sarajevu

Jahanje konja u Sarajevu postaje sve popularniji vid rekreacije za lokalno stanovništvo i turiste. Konjički klub Hidalgo na Sedreniku, najbliži je centru grada. Jahačka ponuda Hidalga i ostalih konjičkih klubova u okolini grada je raznovrsna. Škola jahanja za djecu i odrasle budi sve više interesa kod Sarajlija. 

Hidalgo nudi besplatne konsultacije i upoznavanje sa trenerima i konjima prije nego odlučite da li su časovi jahanja za vas ili vašu djecu. 
Za osobe koje već imaju jahačko iskustvo i za napredne učenike škole jahanja organizuju se grupne jahačke ture u prirodu. 

Lokacija

Konjički klub Hidalgo se nalazi u Sarajevu u na Sedreniku, udaljeno samo par kilometara od Baščaršije. Nedavno renovirani i prošireni manjež dimenzija 40x60 metara najveći je u Bosni i Hercegovini. Dodan je i manji okrugli padok za obuku novih jahača i dresuru konja.

Nudimo lekcije jahanja novim i iskusnijim jahačima. U našoj ponudi je i rekreativno terensko jahanje kroz prirodne predjele okoline Sarajeva.

Nove klupske prostorije su u izgradnji i završetak radova se očekuje u Septembru mjesecu 2017. godine. Klupska kuće je pozicionirana iznad velikog manježa sa velikim prozorima na 3 strane. Roditelji i pratioci će moći komforno promatrati progres i aktivnosti jahača bez obzira na vremenske prilike uz osvježavajuća piča, pravu bosansku kafu i ostale tople napitke.

Foto galerija je trenutno prazna.