PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

Klub vodenih sportova Dami

SARAJEVO,

Posjetite nas, jer sport nije rezervisan za pojedince

Klub vodenih sportova Dami

Adresa
Mjesto 71000 Sarajevo
Telefon 061 800 199, 061 709 510
Fax
E-mail info@dami.ba , kemal@dami.ba
Web www.dami.ba

 

Klub možete pronaći i u sportovima:

 

Opis kluba

Sportsko Rekreacijski Klub «Dami» - Sport Za Sve, oformili su mladi profesori sporta i tjelesnog odgoja, koji posjeduju višegodišnje iskustvo u sportskoj praksi, odnosno u radu sa mlađim uzrastima djece, omladinom i odraslim osobama.

Klub je registrovan 03.08.2005.godine kada i zvanično počinje sa svojim radom.

Prva prostorija u kojoj smo radili bila je na adresi Hrasnička cesta 8 – Ilidža, bolje poznato kao Staro kino Igman.

Nakon toga smo preselili u Luženi bb, Ilidža, gdje treninge održavamo u sali privatne škole El Manar.

Usluge koje nudime našim članovima i svim onima koji vole sport i rekreaciju svake godine proširujemo kao i naš tim stručnjaka koji radi sa nama.

Težimo proširivanju znanja ukupne javnosti o sportskoj rekreaciji, sportskoj kulturi i njenom značaju u savremenom načinu življenja. Želimo da omogućimo svakoj osobi kvalitetniji život koji se stiče kroz svakodnevno upražnjavanje bilo kakvih sportsko rekreativnih sadržaja. Znamo da za svakog od nas postoji određeni sportski sadržaj koji je prilagođe za njega ili nju i uz koji može da proživi i doživi mnoštvo prelijepih iskustava.

Udruženje građana, Sportsko Rekreacijski klub «Dami», je prvi sportsko rekreacijski klub na Ilidži, koji pruža mogućnost, prije svega građanima Općine Ilidža, i šire, mogućnost učešća u sadržajima koje nudi. Osnovna zamisao osnivača kluba jeste, podizanje stepena zdravlja, biopsihosocijalnih i motoričkih sposobnosti i konačno kvaliteta življenja uopće, kod svih uzrasnih dobi poulacije. Takođe smo prvi klub koji u svojoj ponudi pruža rekreacijske, sportske sadržaje za sve dobne skupine!

Programi koji se nude u klubu, pružaju toliku raznovrsnost, da svako, bez obzira na dob, spol, njegove trenutne motoričke sposobnosti, može za sebe naći adekvatnu tjelesno vježbanje. Rezultati naše ankete su pokazali da sobe koje dolaze u naš klub imaju različitie razloge zbog kojih uzimaju učešće u ponuđenim aktivnostima: podizanje kardiovaskularnih, respiratornih sposobnosti, druženje, bolovi u kičmenom subu, otklanjanje pretjerane emotivne napetosti, oblikovanje tijela, edukacija nekih sportskih tehnika plesova.

Prije svega smo ponosni na ponudu programa za djecu, koju do sada Ilidža nije nudila, a pogotovo segment korektivno-preventivne gimnastike za djecu i mlade, koja se u ovakvom obliku nikada nije pojavljivala na ovim prostorima. Mi – SRK «DAMI» , smo je prvi donijeli u Kanton,a moguće i u čitavu BiH. To je problem broj jedan kod razvoja naše djece danas, nepravilnosti u držanju kičmenog stuba, koje vrlo brzo dovode do stvaranja deformiteta. Susjedne države ogroman broj ulažu u ovakve projekte , korektivno-preventivne gimnastike i samo je pitanje vremena, kada će kod nas «izbiti» ogromno zainteresovanje i rad, od strane svih klubova na upravo ovom društvenom problemu.

Za kraj predstavljanja kluba je možda i najvrijedniji aspekat, a to je, da u SRK «Dami» rade samo stručnjaci iz oblasti sporta i tjelesnog odgoja, profesori sporta i tjelesnog odgoja. I to prije svega nisu ljudi koji samo imaju studij i diplomu iza sebe, već dug niz godina pedagoškog rada iz ovih oblasti, zatim razne dodatne edukacije i konačno ono najbitnije, oni vole svoj poziv i žive za sport!

Posjetite nas, jer sport nije rezervisan za pojedince,
Sport je za Sve!!!

Programi:
Plivački kampus (djeca od 4 godine)
Splash and Play (djeca do 3 godine)
Škola plivanja djeca
Škola plivanja za odrasle
Usavršavanje plivačkih tehnika
Korekcije deformiteta - (Terapeutske vježbe)
Takmičari
Individualna obuka, 1:1
Organizovano plivanje za grupe
Prevoz

Foto galerija je trenutno prazna.