PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

Karate klub Konjuh

ŽIVINICE, Toplička bb

Karate klub Konjuh

Adresa Toplička bb
Mjesto Živinice
Telefon 061 131 845
Fax
E-mail
Web

 

Klub možete pronaći i u sportovima:

 

Opis kluba

Među najuspješnijim sportskim kolektivima u gradu svakako je i Karate klub Konjuh Živinice, osnovan 1985.godine, a za samo desetak godina postojanja vrijedni članovi Konjuha seniori i juniori postali su državni prvaci, te seniorke takođe državne prvakinje, a to još niti jednom klubu u Živinicama nije pošlo za rukom.

Strpljivim i upornim radom uprave kluba, trenera i takmičara sve teškoće su postepeno savlađivane i ovaj sport sticao je sve više pristalica među mladima. Klub je osnovan avgusta 1985.godine, kao karate sekcija KK Jedinstvo Tuzla, a prvi trener je bio Lazar Nastić-tada takmičar Jedinstva. Naravno, nije se moglo ni naslutiti da će uspjesi stići tako brzo.Prva upisna grupa mladih karatista brojala je 120 članova. Treninzi su se održavali u sali sadašnje Prve osnovne škole. Pošto je nakon 3 mjeseca treniranja otkazano gostoprimstvo u ovoj školi, entuzijasti karatea sele se pod vedro nebo sportskog poligona Srednjoškolskog centra.

Nakon upornog rada uslijedili su prvi uspjesi na takmičenju u Tuzli, kada su karatisti iz Živinica bili ubjedljivo bolji od vršnjaka iz Tuzle i tada su osvojeni prvi karate pojasevi. Ubrzo nakon toga klub se osamostaljuje i djeluje pod nazivom Konjuh, uz veliku podršku firme za proizvodnju namještaja. U 1986. i 1987. godini Konjuh učestvuje na prvim turnirima i prvenstvima, sa zapaženim uspjesima. Prva medalja osvojena je na regionalnom prvenstvu 1987. godine osvajanjem prvog mjesta seniora u katama, ekipno, da bi isti tim iste godine na prvenstvu BiH u Bugojnu osvojio treće mjesto.