PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

Karate klub Champions Bijeljina

BIJELJINA, TC EMPORIUM II SPRAT

Bijeljina - RS

Karate klub Champions Bijeljina

Adresa TC EMPORIUM II SPRAT
Mjesto 76300 Bijeljina
Telefon
Fax
E-mail championskaratebn@gmail.com
Web www.sampioni-bijeljina.com

 

Klub možete pronaći i u sportovima:

 

Opis kluba

Karate klub "Šampioni" osnovan je 1994.godine u Bijeljini. Iako je osnovan davne 1994. sa aktivnijim radom je počeo krajem 2006.godine, na inicijativu gosp. Milorada Markovića, inače današnjeg trenera i predsjednika kluba. Iz razloga što je godinama unazad u Bijeljini zapostavljan rad sa mlađim uzrasnim kategorijama cilj kluba, razlog njegovog osnivanja, jeste prvenstveno rad sa mlađim uzrasnim kategorijama. Sam klub je jedna moderna karate škola koja ima za cilj da obučava svoje članove karate vještinom i da kroz trenažni proces stvara vrhunske sportiste kao i rezultate.

Prva generacija mladih karatista koja je brojala oko 20-ak članova upisana je u septembru 2007.godine. Ubrzo je upisana druga, treća, četvrta tako da danas klub broji preko 100 članova-karatista.

Početkom 2007.godine klub je trebao da se uključi u neki od sistema takmičenja. Upravni Odbor karate kluba tada i donosi Odluku o uključenju u rad Karate Saveza BiH (WKF). Takva odluka je bila logična samim tim što u Republici Srpskoj nažalost nije postojao karate Savez koji je radio u okvirima svjetske karate Federacije (WKF), a nije postojala namjera da klub radi u asocijacijama koje nisu priznate od MOK-a. Zbog takve Odluke UO i samog uključenja, klub nailazi na razna negodovanja i osude, što ga ne sprečava da niže uspjehe na domaćim i međunarodnim takmičenjima. Ružna strana svega toga ogledala se u otežanom načinu finansiranja, nezastupljenosti u medijima, ali ni to nije spriječilo čelnike kluba Milorada Markovića (predsjednik, trener) i Gorana Ivkovića (g.sekretar, trener) kao i članove kluba da rade i svoj rad "nagrade".

Za nepune tri godine, karate klub "Šampioni" učestovovao je na preko 70 međunarodnih turnira, osvojivši preko 400 medalja što je potvrda ozbiljnosti rada kluba.

Osim takmičarskih rezultata, klub se pokazao i kao dobar domaćin i organizator Međunarodnog karate turnira Bijeljina open & Noć šampiona, u septembru 2007., 2008, i 2009 godine (po odobrenju i u saradnji sa KSBiH), nastojeći da postane tradicionalan.

Još jedan uspjeh našeg kluba jeste taj što je Predsjednik kluba gosp. Milorad Marković zbog velikog doprinosa razvoju i unapređenju karate sporta, rada na objedinjenju karate sporta u BIH, odlukom UO KSBiH izabran za njegovog člana a posle i Podpredsjednika. Samim tim je i klubu ukazana velika zahvalnost za sve što činimo i radimo za dobro karate sporta u BiH, ali i podsticaj i obaveza da budemo još bolji u budućnosti.

Foto galerija je trenutno prazna.