PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

Karate klub Sensei

SARAJEVO, Azize Šaćirbegović 2,

Karate klub Sensei

Adresa Azize Šaćirbegović 2,
Mjesto 71000 Sarajevo
Telefon 061 203 693
Fax 033 610 988
E-mail sensei@sensei.ba
Web www.sensei.ba

 

Klub možete pronaći i u sportovima:

 

Opis kluba

Karate Klub " SENSEI " Sarajevo, osnovan je 1996 godine.Cilj formiranja je okupljanje djece i omladine sa područja Sarajeva radi povećanja njihove fizičke spremnosti i to vježbanjem Karatea kao vještine samoodbrane i sporta. Razlog formiranja je bio i da se djeca sklone sa ulica, udalje od sve češće prisutnosti narkomanije.Omasovljenjem djece u sportu , klub je želio da djecu približi i omogući im da i u budućnosti ostanu naklonjeni sportu i sportskom načinu života.

U Karate Klubu „Sensei“ vježba se SHOTOKAN stil koji je karakterističan po linearnim direktnim udarcima, blokovima i nožnim udarcima izvedenim iz niskih i jakih stavova. Svi stilovi u karateu u sebi sadrže filozofiju samoodbrane.

Karate Klub " SENSEI " Sarajevo trenutno broji između 80-100 članova. 70% članstva su djeca do 15 godina , dok ostali dio čine mladi do 25 godina i to su uglavnom sa područja svih gradskih Općina . Članovi kluba podjeljeni su po zvanjima ( pojasevima).

Svim našim aktivnostima u Karate Klubu „Sensei“ ,sa našim članovima stvaramo odnos na ovim principima ponašanja i smatramo da će poslužiti kao dobra osnova za njhov daljnji društveno psihički razvoj.

Foto galerija je trenutno prazna.