PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

Karate klub OLimp

SARAJEVO,

Karate klub OLimp

Adresa
Mjesto 71000 Sarajevo
Telefon 061 823 755
Fax
E-mail gorandjekich@hotmail.com
Web

 

Klub možete pronaći i u sportovima:

 

Opis kluba

Karate klub "Olimp” je osnovan u jesen 2006. godine, a od 2007. je član KS BiH. Trenutno broji oko 140 članova. Ciljna grupa KK "Olimpa” su djeca od 5 do 15 godina, tj. sprovođenje programa karate škole, škole plivanja i skijanja, a da se pri tome ne naruše, odnosno da se podrže svi pedagoški i moralni principi, i naravno da norme psihofizičkog razvoja budu zadovoljene.

Klub na početku svake školske godine radi kampanju upisa novih članova.

KK ¨Olimp¨ je član Karate saveza BiH i redovno uzima učešće na turnirima unutar države i u regiji.

U protekle četiri i po godine, odnosno u proteklih devet polusezone djeca koja su članovi takmičarske ekipe su ostvarila zapažene uspjehe i osvojila oko dvjesto medalja.

Pored organizacije treninga klub organizuje i dva puta godišnje klubsko prvenstvo te polaganje za učenička zvanja.

KK ¨Olimp¨ vodi sedam trenera trenera, od čega su pet trenera samo karate a dva za plivanje i za skijanje. Svi treneri su mladi ljudi (do 25 godina starosti), studenti su fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Trenutno klub radi školu karatea na četiri lokacije u gradu i to: KŠC Mejtaš, KŠC Stup, OŠ Meša Selimović i OŠ Džemaludin Čaušević.

Škola plivanja se odvija na bazenu hotela Radon plaza.

Dosad realizovani programi:

• Zdrava djeca su naša budućnost projekat finansiran od strane Općine Novi Grad 2007. godine
• ¨Spriječimo nasilno ponašanje kod maloljetnika¨ finansiran od strane Općine novi grad 2008. godine;
• ¨ Preventirajmo delikvenciju¨ finansiran od strane Komisije za pitanja mladih Kantona Sarajevo 2008. godine  

Takodjer, klub je do sada u saradnji sa OŠK „Centar” Sarajevo dva puta održao kulturno sportsku manifestaciju „Sportom protiv nasilja-sjećanje na Denisa Mrnjavca” 2009. i 2010.,  a ove godine je ta manifestacija promjenila naziv u ¨Festival mladosti Denis Mrnjavac¨ i okupla je oko 4000 djece.
Do sada realizovani projekti našeg kluba ukazuju na rad kluba u smjeru zdravlja djece, odnosno prevenciji bilo kakvih fizičkih i psiho- socijalnih malformacija kod djece što ,nadamo se, ostavlja dubok i pozitivan trag na naše društvo.

Pored realizacije projekata KK ¨Olimp¨ ima jako dobre odnose sa ostalim klubovima u okruženju pa nerijetko organizuje međuklupska druženja.

Karate klub ¨Olimp¨ je osnovao Goran Đekić, bivši šampion svijeta U-21, najbolji mladi sportista BiH za 2005. godinu, najbolji sportista Fakulteta sporta u Sarajevu za akademsku 2004/2005, višestruki šampion BiH. Goran Đekić je dipl. Prof. Sporta i tjelesnog odgoja, trenutno student postdiplomskog studija Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu.