PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

Karate klub Novi Grad

SARAJEVO,

Karate klub Novi Grad

Adresa
Mjesto 71000 Sarajevo
Telefon 061 549 417, 061 224 567
Fax
E-mail karatenovigradsa@bih.net.ba
Web www.karatenovigradsa.com.ba

 

Klub možete pronaći i u sportovima:

 

Opis kluba

Karate klub djeluje na općini Novi grad punih 12 godina  (sa naznakom da je na općini Novi Grad u režiji pod vođstvom karate majstora Hajrudina Vrevića djelovao i radio KK "Sinpos", klub MUP-a. da bi 1998. godine se ujedinio sa KK "Sensei" i KK" Stari Grad" čineći  "Sarajevski karate klub Stari Grad" a gdje je kroz sekciju "Novi Grad" Hajrudin Vrević vodio istu).

Naše aktivnosti su prvenstveno namijenjene građanima općine Novi Grad, Sarajevo te u najvećoj mjeri naše aktivnosti su posvećene mladima, odgoju i brizi omladine i djece, odnosno prevenciji maloljetničke delikvencije, narkomanije i drugih toksikomanija. Karate klub je nevladina neprofitna organizacija te nismo uključeni u bilo kakve aktivnosti za ime ili račun bilo kakve političke organizacije.

Klub vježba - radi tokom cijele godine, osim u ljetnom periodu kada pravi pauzu od 15.07. do 15.08. tekuće godine, a ostale mjesece radi pet radnih dana u toku radne sedmice i vikendom prema potrebi kada se vrše pripreme za predstojeće takmičenje, tada radimo u jutarnjim i večernjim terminima.

Klub vode Gogić Jasmin, crni pojas - 3. DAN, Eljazović Birsen, crni pojas - 1. DAN i Amel Pozder, nosioc I Kyi - smeđi pojas.

Klub ima 83 aktivna člana raspoređenih u četiri grupe prema zvanjima.
- Prva ekipa - takmičari u katama i borbama 22 člana
- druga ekipa - IV Kyi (oranž pojas) 18 članova,
- treća ekipa - V Kyi (žuti pojas) 15 članova,
- četvrta ekipa - početnici 28 članova.
Na takmičenja odlazimo sa 15 kvalitetnih takmičara koji su uredno registrovani u Karate savezu Bosne i Hercegovine.

Treninge održavamo u OŠ "Ćamil Sijarić" i dvorani ˝Mercator˝ na Dobrinji.

Foto galerija je trenutno prazna.