PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

Karate klub Champion

SARAJEVO, 1. Osnovna škola Ilidža, Mala Aleja 15

Mjesto gdje se šampioni stvaraju

Karate klub Champion

Adresa 1. Osnovna škola Ilidža, Mala Aleja 15
Mjesto 71000 Sarajevo
Telefon 062 622 262; 063 694 020
Fax 033 639 574
E-mail kontakt@kkchampion.ba
Web www.kkchampion.ba

 

Klub možete pronaći i u sportovima:

 

Opis kluba

Početak KK „CHAMPION" veže se za 1999. godinu kada je formirana karate sekcija na području općine Ilidža. U 2001. godini sekcija prerasta u klub koji pod nazivom KK „GREEN" egzistira do 2002. godine. Na osnivačkoj skupštini održanoj 16.08.2002. godine članom 5. definisani su ciljevi i djelatnost kluba. Nakon toga klub mijenja ime u „KK CHAMPION", tačnije 29.8.2002. godine.

Osnivači KK „CHAMPION" su Denis Muhović - majstor karatea 4. dan koji je i profesor SPORTA i tjelesnog odgoja te osvajač Zlatne medalja sa EP u Tallinn-u 2002. godine i Dino Tabaković - majstor karatea 3. dan, bivši reprezentativac te osvajač medalja sa EP u Celju koji su i danas naši treneri. Zbog velikog broja članova klub ima jos jednog trenera Mensur Agović - majstor karatea 1. dan (bivši reprezentativac).

Pored naših trenera tu su i asistenti: Ajdin Memišević - majstor karatea 2. dan, Kenan Mulić - majstor karatea 2. dan, Zulfo Kukuljac - majstor karatea 1. dan, Haris Škrijelj - majstor karatea 2. dan, Haris Sujković - majstor karatea 2. dan, Emir Žunić - majstor karatea 1. dan, Meris Muhović - majstor karatea 1. dan, Arnela Mekić – majstor karatea 1. dan i Dajana Džanko - majstor karatea 1. dan

Ciljevi kluba:

* Organizovanje i razvijanje karate sporta.
* Razvijanje moralnih vrijednosti među mladima.
* Uključenje što većeg broja mladih u sport i omasovljenje karate sporta.
* Podizanje na viši nivo zdravstvene i fizičke kulture, kao i odbrambenih borilačkih sposobnosti generacija koje dolaze.
* Postizanje vrhunskih rezultata u karateu i kroz nastupe na međunarodnoj sceni promovisanje Države BiH.

Djelatnost kluba:

* Obučavanje mladih vještinama karate sporta,
* Organizovanje treninga,
* Učešće na takmičenjima,
* Organizovanje trenerskih, sudijskih i drugih seminara,
* Organizovanje takmičenja sa internacionalnim karakterom,
* Obučavanje mlađih kadrova za trenerski rad kroz asistentski angažman u školi karatea i rad sa mlađim takmičarskim grupama.

Danas klub ima 260 članova koji vježbaju po grupama organizovanim kroz:

* Školu karatea,
* Mlađe takmičarske grupe,
* Napredna takmičarska grupa

KK „CHAMPION" je jedan od najbrojnijih i najuspješnijih klubova u BiH. Potvrda uspješnosti ogleda se kroz postignute rezultate na Državnim, Balkanskim prvenstvima kao i na prvenstvima Evrope i Svijeta. Među najznačajnije rezultate svakako spadaju rezultati na Evropskom prvenstvu za kadete i juniore održanom u Parizu februara mjeseca 2009. godine. Medalje na ovom prvenstvu osvojili su: Aldin Kiselica u kadetskoj konkurenciji - bronzana medalja te Haris Sujković brozanu medalju i Haris Škrijelj srebrenu medalju u juniorskoj konkurenciji. Također, u 2008. godini na prvenstvu Evrope za juniore i kadete naši takmičari osvojili su odličja i to: Haris Sujković u kategoriji kadeta - srebrena medalja, Meris Muhović i Zulfo Kukuljac u kadetskoj konkurenciji - bronzane medalje.

Pored sportskih rezultata koje postižemo kao posebnu vrijednost na koju smo svi u KK „CHAMPION" ponosni je zajedništvo i na izvjestan način porodični odnosi koji vladaju u klubu počev od onih najmlađih, pa do seniora i članova uprave kluba. KK „CHAMPION" je klub koji svima pruža podjednake šanse kako za sportski, tako i za sociološki razvoj svakog pojedinca.