PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

Judo klub Travnik

TRAVNIK,

Najtrofejniji klub SB Kantona

Judo klub Travnik

Adresa
Mjesto 72270 Travnik
Telefon 030 511 595, 061 105 871
Fax
E-mail esalihagic@bih.net.ba
Web http://judotravnik.co.nr/

 

Klub možete pronaći i u sportovima:

 

Opis kluba

Judo klub Travnik je osnovan 1968 godine. Tokom svih tih godina, bilo je manje ili više uspjeha.U prieratnom periodu tadašnji Judo Klub "Borac" je imao zapaženih uspjeha.

Prvu zlatnu medalju osvojio je Elvir Salihagić Taka 1982 na juniorskom prvenstvu tadašnje države. Poslje toga mnogi su osvajali razne medalje, ali to je prvi veliki uspjeh baš ta zlatna medalja. Tadašnji treneri Vukoja Dragan i Harambašić Tugomir su vodili niz godina Judo klub Borac koji je radio sve do pocetka ratnih dejstava u BiH.

Judo klub nastavlja sa radom godine 1994 a 1995 godine klub se registruje u Judo Klub "Travnik" koji i danas radi pod tim imenom. LJudi koji su osnovali klub su Kuduz Besim,Isaković Nijaz,Aganović Senad i Salihagić Elvir - Taka koji je postavljen za šefa stručnog štaba. Judo Klub "Travnik" tih proteklih godina sve više radi a sve više mladih se uključuje u rad.

Uspjeha ima mnogo, treba izdvojiti 5 balkanskih medalja, dva vice šampiona balkana i tri treča mjesta, Deveto mjesto u evropi je dokaz da klub radi dobro i da se takvim uspjehom nemože puno klubova pohvalit.Svake godine ima 10 državnih prvaka u svim kategorijama .

Pioniri Judo kluba Travnik su u zadnji 7-8 godina najbolji u BiH. Djevojke su 4-5 godina najbolje u BiH. Na opštini Travnik smo več niz godina najbolji klub a naši takmičari su najbolji sportisti grada Travnika.

Predsjednik kluba je Šakalo Nezir - Beli je veoma agilan i na čelu sa upravnim odborom u kojem su Alija Mešinović, Hadžić Hazim, Drobo Abid, Gorinjac Hari, Lubić Đemal koji je i sekretar kluba. Za klub najviše radi Elvir Salihagić Taka nosilac crnog pojasa 5.dan Taka je ujedno i trener i direktor kluba a pomočnici su Jareb Jasmin 1.dan , Amel Varupa 1.dan i Emina Jareb 1.kyu.

Klub broji između 80 do 120 članova a od toga je 25 djevojaka koje su uzor u gradu kako u sportu tako i u školi. Dugo godina član našeg kluba bio je i Balihodžić Samir - Tudi koji je stasao kod nas u klubu i dugi niz godina bio jedan od glavnih trenera, Uz pomoć kluba došao je do crnog pojasa 2.dan a sada je osnovao Judo Klub Kalibunar na koji smo mi ponosni a koji radi sa manje ili više uspjeha.

Foto galerija je trenutno prazna.