PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

Judo klub Braća Lukač

SARAJEVO, Mis Irbina 10, Judo sala 3. sprat (na vrhu)

Judo klub Braća Lukač

Adresa Mis Irbina 10, Judo sala 3. sprat (na vrhu)
Mjesto 71000 Sarajevo
Telefon 062 620 774, 062 528 888
Fax
E-mail elvirlukac@hotmail.com, edo_ado@hotmail.com
Web www.jkbracalukac.com.ba

 

Klub možete pronaći i u sportovima:

 

Opis kluba

Judo Klub "Braca Lukac" osnovan je u augustu 2009. god. Tri brata Elvir, Eldin i Aldin Lukac kao dugogodisnji aktivni sportisti, drzavni reprezentativci i iskreni zaljubljenici u ovaj olimpijski sport, shvatili su da mladima imaju sta prenijeti i pokazati. Dzudom su se poceli baviti kao sedmogodisnjaci, jos u ratno vrijeme. Tada je svaki odlazak na trening bio opasan, ali ih to nije pokolebalo i oni su marljivo radili i trenirali. Svoje prve dzudo zahvate napravili su u Judo Klubu Zeljeznicar, da bi kasnije svoje karijere nastavili u sarajevskoj Bosni, a Elvir je postao trener prvog tima Zelje.

Osnivanjem Judo Kluba "Braca Lukac" pruzila im se prilika da djeci i mladima priblize dzudo u najljepsem svjetlu, i da im omoguce sto bolje uslove za trening. U klubu vlada prava sportska i drugarska atmosfera.

Clanovi kluba dolaze iz cijelog grada upravo radi odnosa koji vladaju u klubu. Na svim dosadasnjim takmicenjima treneri su bili svim takmicarima uz tatami pruzajuci im maksimalnu podrsku.

Sve je to rezultiralo i uspjesima ovog mladog kluba. Na turniru Vogosca open djecaci i djevojcice naseg kluba osvojili su sedam medalja, a na proteklom prvenstvu Federacije BiH osvojili su pet odlicja, te se pet takmicara iz svih starosnih skupina plasiralo na drzavno prvenstvo 2010. god.

Sve to govori da se u klubu radi ozbiljno i da se svemu pristupa sa najvecom paznjom. Iako se klub bazira na takmicarskom dzudou, ni oni koji ovaj sport zele trenirati rekreativno nisu zapostavljeni.

Svi koji zele djecu uclaniti u nas klub mogu doci u vrijeme treninga i o svemu se dogovoriti sa trenerima. Za pocetak je dovoljna trenerka i dobra volja.

Foto galerija je trenutno prazna.