PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

Hrvatski rukometni klub Široki

ŠIROKI BRIJEG, Fra Didaka Buntića 11

Hrvatski rukometni klub Široki

Adresa Fra Didaka Buntića 11
Mjesto 88220 Široki Brijeg
Telefon 063 486 259, 063 286 636
Fax 039 705 287
E-mail info@hrk-siroki.com
Web www.hrk-siroki.com

 

Klub možete pronaći i u sportovima:

 

Opis kluba

Hrvatski rukometni klub Široki osnovan je 1997. godine. Kroz svoju povijest sudjelovao je u Prvoj ligi Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine (1. liga Federacije BiH – jug) no zbog loše financijske situacije u klubu i neadekvatnih uvjeta za treniranje klub se povukao iz lige. Bio je prvak Lige Herceg-Bosne 2006. kao i sudionik finala Kupa Herceg-Bosne 2006. godine. Osvojio je prvo mjesto na turniru ''Ne zaboravimo Vukovar'' koji se održavao u Imotskom 2007. godine. Pored ovog turnira sudjelovali su i na turniru ''Dani obrane Livna'' koji se održavao u Livnu 2008. godine gdje su također osvojili prvo mjesto. Od nastupa na turnirima, vrijedi istaknuti nastupe na Međunarodnom turniru ''Stanko Sivrić'' koji se održavaju svakog ljeta u Međugorju gdje se okupi velik broj ekipa iz cijele regije.

Također vrijedi istaknuti i dva nastupa na Međunarodnom turniru u Stocu; 2008. gdje su mladi širokobriježani pobijedili juniorske viceprvake BiH, rukometaše Bosne Sarajevo s velikih 12 razlike. 2009. u jakoj konkurenciji osvojili su odlično 3. mjesto ostavivši iza sebe mnoge ugledne klubove iz BiH, dok su u polufinalu te godine tijesno izgubili od crnogorskih prvaka RK Lovćen iz Cetinja.

U sklopu HRK Širokog, djelovao je i Hrvatski ženski rukometni klub Široki koji je nekoliko sezona sudjelovao u 1. ligi Herceg-Bosne te nastupao na mnogobrojnim turnirima u BiH i Hrvatskoj. Najveći uspjeh ženskog kluba je bilo 1. mjesto na turniru ''Ne zaboravimo Vukovar'' koji se održavao u Imotskom 2007. godine kojeg je tada Široki osvojio i u muškoj konkurenciji. Slavlje širokobriješkog rukometa kratko je trajalo, jer svega par dana nakon osvojenog turnira, ženski klub se prinudno ugasio zbog financijske situacije koja je klub potresala tog kriznog ljeta 2007.

U sezoni 2008/2009. klub se natjecao u Prvoj ligi Herceg-Bosne gdje je osvojio 4. mjesto, dok su mlađe dobne skupine ostvarile sljedeće rezultate:
-Juniori (1990. i mlađi) su osvojili drugo mjesto (plasman na državno prvenstvo)
-Kadeti (1992. i mlađi) su osvojili peto mjesto
Juniori Širokog 2009. godine na završnici Juniorskog prvenstva Herceg-Bosne osvojili su 2. mjesto te time uz ekipu Zrinjskog ostvarili plasman na završnicu državnog prvenstva BiH koje se te godine održavalo u Sarajevu.

Na završnici je sudjelovalo 9 najboljih klubova iz BiH, a organizator je bila sarajevska Bosna. Mladi širokobriježani su tada osvojili 5. mjesto što je jedan od najvećih uspjeha širokobriješkog rukometa.

Danas u HRK Širokom trenira oko 70 momaka podijeljenih u 3 dobne skupine: Juniori, kadeti i mlađi kadeti. Treninzi tokom sezone se održavaju jednom tjedno u GSD Pecara, dok se ljeti održavaju na otvorenim terenima Osnovne škole u Klancu.

Predsjednik kluba: Mihovil Sopta, prof.
Tajnik: Danijel Ivanković
Trener: Mihovil Bilać

Foto galerija je trenutno prazna.