PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

Hrvatski košarkaški klub Široki

ŠIROKI BRIJEG, Fra Didaka Buntića

Hrvatski košarkaški klub Široki

Adresa Fra Didaka Buntića
Mjesto 88220 Široki Brijeg
Telefon 039 705 672
Fax 039 705 672
E-mail hkk.siroki@tel.net.ba
Web www.hkk.siroki.net

 

Klub možete pronaći i u sportovima:

 

Opis kluba

Hrvatski košarkaški klub “Široki” iz Širokog Brijega utemeljen je 5. travnja 1974. godine na poticaj pokojnoga profesora tjelesnog odgoja Stanka Jelčića i skupine gimnazijalaca.

Prve utakmice klub je odigrao pod imenom “Mladost” na asfaltnom igralištu izmedu znamenitih širokobrijeških zvonika i gimnazijske zgrade. Prvu utakmicu klub je odigrao sedam dana kasnije protiv “Troglava” u Livnu i ubrzo se uključio u redovito natjecanje, Drugu republičku košarkašku ligu BiH-skupina jug.

Zbog ratnih prilika aktivnost u klubu je 1992. godine privremeno zaustavljena. No, samo dvije godine kasnije, košarka je ponovno oživjela u Širokom Brijegu. Klub je s novim imenom “Široki” krenuo u natjecanje u okviru Košarkaškog saveza Herceg-Bosne. Malo-pomalo vraćao se na nekadašnje staze uspjeha i godine 1997/98. postao prvak Herceg-Bosne, a nakon toga i osvajač prvoga doigravanja za prvaka i pobjednika Kupa BiH.

Veliki rezultati stigli su tek useljenjem kluba u novu modernu športsku dvoranu na Pecari. Klub je pod imenom “Široki Hercegtisak” postao trostruki prvak BiH i trostruki pobjednik Kupa BiH uz zapažene nastupe na međunarodnim natjecanjima, a prije svega u regionalnoj Goodyear ligi, gdje je u sezoni 2001/02. bio peti, a 2002/03. deveti.

 HKK Široki TT Kabeli te pozivaju da postaneš dio sportskog ponosa Hercegovine. Uz stručni nadzor, vrhunske uvjete za treniranje, kvalitetnu opremu samo Vam je potrebna volja za učenjem i usavršavanjem.

Foto galerija je trenutno prazna.