PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

Golf klub Posušje

POSUšJE, Topala b.b.

Golf u Hercegovini

Golf klub Posušje

Adresa Topala b.b.
Mjesto Posušje
Telefon 063 354 051
Fax
E-mail info@golfklubposusje.net
Web www.golfklubposusje.net

 

Klub možete pronaći i u sportovima:

 

Opis kluba

Golf u Hercegovini jedan je od najmlađih sportova.
Osim nekoliko individualaca, zaljubljenih u svoj hobi, malo tko je imao prilike u posljednjih nekoliko godina iskušati ovu igru.

Danas je situacija potpuno drugačija: krajem 2006. godine osnovan je Golf klub Posušje – drugi u BiH, a slijedeće godine uređeno je igralište s pet rupa. Istina, nije ispunjavalo sve uvjete kakve jedno igralište zahtijeva. Green, tee-off, fairway, hazardi i ostali sastavni dijelovi pravog golf igrališta bili su na dosta niskoj razini. Ali, obzirom na znanje, uvjete i sredstva kojim se raspolagalo, svi posjetitelji igrališta bili su i više nego zadovoljni viđenim. Osnovni razlog za to je, sigurni smo, ambijent, kojeg je teško i zamisliti u kršnoj Hercegovini, a kamoli u Posušju o kojem samo ime sve govori.

Zelena livada, koju je „Bog stvorio samo za golf i ništa više" kako je rekao jedan zaljubljenik u ovu džentlmensku igru, kao da je izrezana iz nekog drugog svijeta i umetnuta između krševitih brežuljaka obraslih zakržljalom hrastovom šumom.
To je Topala – isušeno korito rijeke, najniža točka Posuškog polja. Kroz nju je protekla sva voda koja je ikada zalutala u ovu kotlinu i za sobom ostavila debele naslage crne zemlje, stvorivši krajolik idealan za uređenje golf igrališta.

Početkom 2008. godine Topala je bila jedno veliko gradilište. Kamioni zemlje i pijeska, utovarivači i radnici ubrzano su pripremali teren kako bi sve bilo spremno za otvaranje igrališta. Svi planirani radovi izvedeni su u predviđenom roku tako da je početkom svibnja  iste godine teren bio spreman za prve posjetitelje.

U 2011. godini ponovno se pristupilo proširenju terena, tako da je u travnju iste godine otvoreno igralište s devet rupa, trenutno najveće u regiji. U sklopu klupske kuće uređen je i driving range dužine oko 250 m s desetak mjesta za ispucavanje. Klupska kuća je trenutno u izgradnji, a njeno stavljanje u funkciju očekujemo u 2012. godini.

Dobro došli na Topalu!

Foto galerija je trenutno prazna.