PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

Gimnastički klub Dragan Đokanović

SARAJEVO, FIS Sarajevo

Mi želimo vratiti vrhunsku gimnastiku, na ovaj prostor.

Gimnastički klub Dragan Đokanović

Adresa FIS Sarajevo
Mjesto 71000 Sarajevo
Telefon 062 253 426, 062 253 438
Fax 033 615 574
E-mail gk.dragandjokanovic@gmail.com
Web http://gkdragandjokanovic.blogspot.com/

 

Klub možete pronaći i u sportovima:

 

Opis kluba

Gimnastički klub "Dragan Đokanović"

Gimnastika je bazični sport... U drugoj polovini dvadestog vijeka gimnastika je bila jedan od najpopularnijih sportova u Bosni i Hercegovini. Skoro svako veće mjesto imalo je sportsku salu sa gimnastičkom sekcijom, a Sarajevo, dugi niz godina, slovilo je kao centar vrhunske gimnastike...
ŽELIMO OBNOVITI GIMNASTIČKI POKRET I, NA OVAJ PROSTOR, VRATITI VRHUNSKU GIMNASTIKU! UKLJUČITE SE!

Treninzi gimnastičkog kluba "Dragan Đokanović" se održavaju u gimnastičkoj dvorani popularnog FIS-a u Sarajevu, ulica Mis Irbina br. 10. Termini treninga su:

utorkom od 17h i 45min
četvrtkom od 17h i 45min
subotom od 10h i 15min

O Draganu Đokanoviću
Gimnastičar, trenirao u Sarajevu i Mađarskoj. Višestruki pobjednik na juniorskim i seniorskim prvenstvima Bosne i Hercegovine. Omladinski prvak Jugoslavije na razboju na državnom prvenstvu u Novom Mestu, 1975. godine. Za omladinsku reprezentaciju Jugoslavije nastupio je, 1976. godine, u Fermu (Italija) na dvomeču reprezentacija Italije i Jugoslavije.
U seniorskoj konkurenciji, 1981. godine u Trbovlju na Kupu Jugoslavije, drugoplasirani je u ukupnom plasmanu, a u vježbama po spravama osvojio je još četiri medalje. Iste godine, kao reprezentativac Jugoslavije, nastupio je na međunarodnom turniru "Zlatni Pjasci" u Varni - Bugarska. Te 1981. godine proglašen za jednog od najboljih sportista Bosne i Hercegovine. U Sarajevu je osnovan gimnastički klub "Dragan Đokanović".

Foto galerija je trenutno prazna.