PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

Gimnastički klub ZSD Libertas

MOSTAR,

Gimnastički klub ZSD Libertas

Adresa
Mjesto 88000 Mostar
Telefon 063 422 581
Fax
E-mail skolagimnastike@gmail.com
Web www.skolagimnastike.blog.hr

 

Klub možete pronaći i u sportovima:

 

Opis kluba

ZAŠTO ŠKOLA GIMNASTIKE
Veliki je broj čimbenika koji utječu na rast i razvoj djece.
Tjelesna aktivnost je jedan od niza faktora koji utječu na pravilan rast i razvoj djece.
Pravilno dozirana i distribuirana (stručno vođena) tjelesna aktivnost je svakako od važnijih faktora koji djeluje pozitivno na zdravlje i normalan rast i razvoj mladog organizma.
Pod utjecajem tjelesnog vježbanja, tijekom rasta i razvoja događaju se pozitivne promjene posebno u prostoru motoričkih i funkcionalnih sposobnosti.

Iz tih razloga je važno da djeca već od ranog djetinjstva započnu s pravilnim tjelesnim vježbanjem, te da programe u sportskim školama prioritetno treba usmjeriti ka razvoju bazičnih motoričkih sposobnosti te usvajanju temeljnih motoričkih znanja. Upravo su kineziološki sadržaji koje pruža škola gimnastike, izuzetno pogodni za razvoj navedenih obilježja.

Sportska gimnastika kao bazični sport je kineziološka aktivnost sa izraženo svestranim utjecajem na psihosomatski status čovjeka. To sve iz razloga što ovaj sport karakterizira četiri odnosno šest različitih sprava (disciplina) sa velikim brojem raznovrsnih i kompleksnih elemenata. Primjenjujući osnovne, početne oblike takvih kretnji, značajano se utječe na antropološki status djeteta.

(Zoran Čuljak)

Foto galerija je trenutno prazna.