PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

Futsal team Karaka

MOSTAR,

Višestruki šampion BiH u malom nogometu

Futsal team Karaka

Adresa
Mjesto 88000 Mostar
Telefon 063 312 808, 063 484 130
Fax
E-mail curcic.tomislav@tel.net.ba
Web

 

Klub možete pronaći i u sportovima:

 

Opis kluba

Futsal team Karaka,Mostar je višestruki šampion Bosne i Hercegovine u malome nogometu, kao i višestruki osvajači Kupa i Super kupa Bosne i Hercegovine, a naše vitrine još krasi i stotine pokala, medalja i povelja osvojenih na mnogim domaćim i međunarodnim turnirima malog nogometa.

Futsal team Karaka, Mostar je više puta učestvovala u ligi europskih šampiona malog nogometa, te je tako odmjerila snage sa najjačim futsal klubovima Španjolske, Italije, Nizozemske, Belgije, Poljske, Kazahstana,Azerbejdžana, Cipra itd...a 2005 godine osvojila je 8 mjesto u Europi od oko 400 učesnika nacionalnih prvenstava, kada nam je u zadnjim sekundama izmakla prilika da se plasiramo u samu završnicu lige europskih futsal prvaka.

Osnivač kluba je Tomislav Ćurčić, a klub je proizašao iz istoimenog kafića Karaka koji se nalazio u ulici Stjepana Radića u Mostaru.
Futsal team Karaka je proglašavana više puta najboljim sportskim kolektivom Grada Mostara, a Karakini treneri najboljim trenerima Grada Mostara, u konkurenciji od preko 70 raznih klubova u Gradu.

Osnivač kluba, trener i Predsjednik Tomislav Ćurčić, je bio dugogodišnji Izbornik reprezentacije Bosne i Hercegovine u futsalu( mali nogomet), te je kao Izbornik postigao najbolje rezultate sa reprezentacijom, plasiravši se u baraž za svjetsko prvenstvo, kao i u baraž za europsko prvenstvo.Zbog obveza, na funkciju Izbornika je dao ostavku, ali je svoje djelovanje nastavio u svome Klubu.
Inače, naziv Karaka, potiče od stare Dubrovačke drvene lađe-Karake. koja je na otvorenom moru znala samo za pobjede..Karaka ima i svoju prelijepu himnu koju je skladao i koju izvodi poznati mostarski pjevač Josip Bilać..poslušajte je obvezno...

Za Karaku su nastupali mnogi proslavljeni igrači malog nogometa, a i mnoge i mnoge je i Karaka proslavila i napravila ih igračima...neki su vratili ljubav Karaki, a neki su zbog niskih interesa, sebi zauvijek zatvorili ili zatvore vrata...ali Karaka uvijek opstaje i živi dalje...

Uskoro iz tiska izlazi i knjiga autora Tomislava Ćurčića, koja ima radni naziv "SVE POBJEDE KARAKE" u kojoj će se moći pročitati o nastanku kluba, putovanjima, rezulttaima utakmica, isječcima iz novina, raznim dogodovštinama itd...vrlo zanimljiva knjiga koja treba ostati mladim generacijama da se sjećaju jednog od najtrofejniji i najboljih klubova malog nogometa kako u BiH, tako i daleko šire....


Foto galerija je trenutno prazna.