PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

Fudbalski klub Željezničar

SARAJEVO, Zvornička 27

Fudbalski klub Željezničar

Adresa Zvornička 27
Mjesto 71000 Sarajevo
Telefon 033 660 133, 033 660 134
Fax 033 715 201
E-mail zeljo@bih.net.ba
Web www.fkzeljeznicar.com

 

Klub možete pronaći i u sportovima:

 

Opis kluba

Godina osnivanja:
1921.

Boja Dresova:
plavo - plavo - plavo

Rezervna boja:
bijelo /
bijelo / bijelo

Kapacitet stadiona:
15,000

Stadion:
Grbavica

Igralište:
105 x 66 metara

Pomoćni tereni:
Uz glavni teren stadiona Grbavica, nalaze se i dva pomoćna terena. Na istočnom se nalazi travnata podloga i lociran je u neposrednoj je blizini klupskih prostorija. Zapadni pomoćni teren ima podlogu od vještačke trave i pripadajuće svlačionice, te prostor za gledatelje. Trening tereni se nalaze u neposrednoj blizini gradske saobraćajnice i uglavnom su otvoreni za posjetitelje.

Navijačka skupina:
Manijaci

Klupska politika:
Fudbalski klub Željezničar u saradnji s lokalnim vlastina, organima reda i redarskom službom, nastoji stvoriti sigurne uslove za navijače i lokalnu zajednicu.
Ukoliko imate bilo kakvih informacija u vezi fudbalskog huliganizma kontaktirajte Nogometni savez BiH.
Ukoliko imate informacije u vezi nekih kriminalnih aktivnosti pozovite policiju putem broja 122 ili ih anonimno prijavite na telefonski broj Krimolovaca 080 020 505.

Socijalna angažiranost:
Fudbalski klub Željezničar praktikuje politiku nulte tolerancije spram rasizma, nacionalizma na stadionu Grbavica. U svakoj prilici podupire akcije koje za cilj imaju anti-rasizam i anti-nacionalizam („Stop nacionalizmu“) i kampanje koje na europskom nivou provodi Uefa („Football Against Racism in Europe“), kao i druge društveno korisne inicijative ("Obrazovanje za sve").

Foto galerija je trenutno prazna.