PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

Floorball club Gromovi

BANJA LUKA, Darka Jakmirovica 3

Floorball club Gromovi

Adresa Darka Jakmirovica 3
Mjesto 78 000 Banja Luka
Telefon 065 611 742, 065 526 868
Fax
E-mail floorball.ba@gmail.com
Web www.floorball.ba

 

Klub možete pronaći i u sportovima:

 

Opis kluba

Floorball klub Gromovi je osnovan januara 2008. godine.

Od 2009. organizuje međunarodni floorball turnir "FLOORBALL BL".

Juniori našeg kluba su prvaci BiH za 2008., 2009. i 2010. godinu u kategoriji U-15.

Seniori se takmiče u Floorball ligi BiH i Regionalnoj floorball ligi.

Floorball je u velikoj ekspanziju u svijetu, i zahvaljujući tome postala je članica Međunarodnog olimpijskog komiteta čime su se stvorili preduslovi da floorball postane olimpijski sport na OI 2020. U državama u okruženju su već formirani savezi i reprezentacije.
Floorball je zabavan, brz, bezbijedan i jeftin dvoranski timski sport, za koji su potrebne samo palice, loptica i patike. Floorball tim sastoji se od 10 do 20 igrača, od kojih na terenu u istom trenutku boravi njih šest (uključujući golmana) na zvaničnim utakmicama. Golman nosi laku zaštitu za tijelo i masku za lice ali nema palicu, već loptu hvata i dodaje rukama. Floorball sa uživanjem mogu da igraju i početnici, ali to je ujedno sport sa velikim potencijalom za razvoj igračke tehnike – za baratanje palicom i lopticom, dodavanje, dribling i šut. Floorball je idealan za mješovite i uzrasno neujednačene grupe zbog toga što se zasniva na brzini i tehnici, a ne na fizičkoj snazi. Povrede u igri su veoma rijetke, jer su i loptica i palice izuzetno lagane. U igranju floorballa uživaće svi koji žele lijepo da se zabave i usput se dobro oznoje. Idealan je za dječake, djevojčice, muškarce i žene, nevezano za njihovo prethodno sportsko iskustvo.
Floorball se može igrati i na asfaltnom terenu, ali u tom slučaju lopatice palica će se brzo izlizati. Iz tog razloga ovaj sport se pretežno igra u dvoranama. Parket i ostale podloge dvoranskih terena ne mogu biti oštećeni floorball palicama niti lopticom.
U svom sadašnjem obliku floorball je osmišljen u Švedskoj sedamdesetih godina dvadesetog vijeka. Danas se zvanično igra u preko 60 zemalja, a svakim danom stiče nove pristalice i igrače. U svijetu postoji preko 3.700 floorball klubova i 255.000 registrovanih igrača. Svjetsko prvenstvo se organizuje svake godine – jedne godine u ženskoj, druge u muškoj konkurenciji. Atraktivnost floorballa, njegova bezbijednost, jeftina oprema, kao i mogućnost igranja u fiskulturnim salama čine ovaj sport posebno zanimljivim izborom za nastavnike fizičkog vaspitanja. Djeca širom svijeta rado prihvataju ovaj sport na časovima fizičkog, a mnoga od njih pokazuju želju da se priključe nekom klubu i počnu da treniraju. Zanimljivo je da floorball postaje sve prisutniji među profesionalnim igračima različitih sportova, koji ga koriste kao dio svog kondicionog treninga. Kao prvi registrovani klub u BiH mi predstavljamo začetak floorballa na ovim prostorima.

Foto galerija je trenutno prazna.