PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

Brdsko biciklistički klub Extreme

TUZLA, Mustafe Hukica br 1

Mi popularišemo biciklizam u Tuzli

Brdsko biciklistički klub Extreme

Adresa Mustafe Hukica br 1
Mjesto 75000 Tuzla
Telefon 061 408 493
Fax
E-mail edinjusi@hotmail.com
Web www.m-bikeshop.com

 

Klub možete pronaći i u sportovima:

 

Opis kluba

Brdsko biciklistički klub “EXTREME” je osnovan 16.06.2011. godine u Tuzli, od strane mladih aktivista, ljubitelja biciklizma.
Cilj kluba, i samih osnivača, je omasovljenje biciklističkog sporta u Tuzli, ali i šire, zatim adekvatan odgoj i razvoj djece u sportu, rekreativne vožnje za sve populacije, osnivanje takmičarskih selekcija itd.
Pored prethodnog navedenog, osnivači kluba imaju za cilj najbolje pojedince iz grupe kvalifikovati i trenirati po savremenim standardima, kako bi im pružili priliku da se aktivno bave biciklizmom i ostvare dobre takmičarske rezultate na nivou države kao i eventualni odlazak na evropska takmičenja,

iPredsjednik BBK “Extreme” Tuzla je Mirsad Jusić, nekadašnji prvak BiH u cestvnom biciklizmu.

Klub je već organizovao 1. Tuzlansku Biciklijadu pod motom “BICIKLOM DO ZDRAVLJA” koja je okupila preko 400 Tuzlaka.
Klub je već primljen u biciklistički savez Bosne i Hercegovine te je već osvojio medalje na takmičenjima u Tuzli,Modriči i Banja Luci.
Klub od svog osnivanja svake nedjelje okuplja rekreativce koji uz pratnju iskusnih biciklista obilaze sve tuzlanske predjele. Cilj kluba u narednom periodu je pripremiti takmičarsku ekipu za sljedeću sezonu te što više omasoviti ovaj sport koji je u Tuzli nepravedno bio zapostavljen.

Foto galerija je trenutno prazna.