PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

Body Zone

SARAJEVO, Terezije bb, Skenderija

Body Zone, centar pun svjetla i pozitivne energije

Body Zone

Adresa Terezije bb, Skenderija
Mjesto 71000 Sarajevo
Telefon 063 575 274; 062 346 703;
Fax
E-mail bodyzonesarajevo@gmail.com
Web www.facebook.com/bodyzonesarajevo

 

Klub možete pronaći i u sportovima:

 

Opis kluba

Fitness centar „Body Zone" je mjesto okupljanja svih istinskih pobornika aktivnog života, pozitivne energije i relaksacije kroz zabavu, bili oni profesionalci ili rekreativci.

U našem centru Vas očekuje stručno i ljubazno osoblje, vrhunski programi, prijateljsko okruženje i motivirajuća radna atmosfera.

"Body Zone” nudi jedinstvene Les Mills programe (Body Attack i Body Combat), TRX Suspension program, Zumbu, te programe treninga snage.
 
Također, imate mogućnost rezervacije privatnih sati treninga (Personal training).

OPIS PROGRAMA

BODYCOMBAT™ je trening  inspirisan prije svega velikim spektrom borilačkih veština, od Karatea, Boksa i Taekwondo, pa sve do Tai Chi-a i Muay Thai-a. Praćen energičnom muzikom i perfektnom tehnikom dinamičnih instruktora, Body Combat će Vaš trening učiniti nezaboravnim, a Vaš fitness podići na viši nivo. Body Combat je naročito privlačan mladim, energičnim osobama koje često treniraju.

BODYATTACK™ je pogodan za ljude sa različitim fitness ciljevima. Body Attack je kardio trening inspirisan različitim sportovima. Ovaj visoko intenzivni trening kombinuje atletske vježbe sa vježbama snage i izdržljivosti. Body Attack sagorijeva veliki broj kalorija, zateže i oblikuje figuru, a snagu, kondiciju i brzinu podiže na viši nivo. Zbog svoje jednostavnosti i lako pamtljivih pokreta, kao i izražene djelotvornosti, ovaj program prihvaćen je od strane najrazličitijih tipova vježbača. 

TRX Suspension program je potpuno novi pristup treningu u kojem se koristi vlastita težina tijela kako bi uključili što veći broj mišićnih vlakana. Ovom vrstom treninga istovremeno se razvija snaga, ravnoteža, fleksibilnost i čvrstoća zglobova, što znači da se za manje vremena na prirodniji način postiže željeni rezultat. U TRX treningu koriste se jednako gornji i donji dio tijela, a mišići trbuha i leđa su pritom zategnuti tokom izvođenja cijele vježbe. Zato se posebno preporučuje onima koji imaju problema sa leđima, dakle onima koji puno sjede i čiji leđni mišići su oslabljeni. 

ZUMBA FITNESS program je kombinacija plesa i vježbanja, inspirisan latino plesovima. Ovaj program obuhvata latino i internacionalnu muziku i plesne pokrete, stvarajući dinamičan, uzbudljiv, veseo i učinkovit sistem fitnesa.

CIRCUIT INTERVALNI TRENING je trening u kojem se izmjenjuju kratka razdoblja intenzivne aktivnosti, poslije kojih slijedi razdoblje manje intenzivne aktivnosti ili čak odmor. Prednosti intervalnog treninga uključuju unapređenje zdravlja kardiovaskularnog sustava, redukciju sala i uštedu vremena. Posebno se preporučuje za smanjenje potkožnog masnog tkiva, a povrh toga, radom u intervalima mišići se uče bržim i snažnijim kontrakcijama. U konačnici, intervali će vam i produljiti život jer povisuju razinu zdravog kolesterola koji pročišćava krvne žile.

SUPREME ABS WORKOUT je trening za trbušne mišiće iz snova. Ovaj program treninga ima za cilj osnažiti cijelo područje trbušnog zida i potaknuti trbušne mišiće na rast. Vježbe su odabrane tako da aktiviraju apsolutno sve dijelove mišića trbušnog zida. 

CIJENE:
Mjesečna članarina iznosi od 20 KM do 60 KM u zavisnosti od vrste programa.