PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

Biciklistički klub Goražde

GORAžDE,

Biciklistički klub Goražde

Adresa
Mjesto 73000 Goražde
Telefon 038 221 954, 061 609 048
Fax 038/ 22 86 80
E-mail hot_sanid85@hotmail.com
Web

 

Klub možete pronaći i u sportovima:

 

Opis kluba

Biciklistički klub Goražde osnovan je 06.06.2003. godine.

Stalni je član Biciklističkog saveza BiH, među ostalih 112 klubova. U sklopu takmičarskog kalendara svake godine ovaj klub je domaćin jedne od KUP trka BiH. U 2007.godini Biciklistički klub Goražde organizovao je jednu m:lol:eđuentitetsku KUP biciklističku trku, u kojoj su učestvovali svi klubovi, članovi Biciklističkog saveza BiH iz svih kategorija.
Svake godine, 22.09. klub organizuje paradu povodom obilježavanja „Dana bez automobila“, promovišući zdrav život, a planirana je i KUP trka. Klub trenutno, broji 30 aktivnih članova svih kategorija. Učestvuje na svim utrkama, gdje osvaja prosječne rezultate. Na takmičenjima članovi ovog kluba izbore se za 3. ili 4. plasman u BiH. Na međunarodnom takmičenju u Gradačcu u kategoriji stari kadeti, član Biciklističkog kluba „Goražde“ Muhamed Mulahmetović zauzeo je 10 mjesto, a u Goraždu u KUP-u BiH 3. mjesto.
S obzirom da su veoma mlad klub, članovi ovog kluba zadovoljni su postignutim rezultatima. Ovaj klub je od ekipe učesnika na Internacionalnom festivalu prijateljstva iz Bretanje (Francuske) dobio na poklon 40 bicikala što će, kako ističu u Biciklističkom klubu „Goražde“, uveliko uticati na poboljšanje uslova i njihov efikasniji budući rad.

Foto galerija je trenutno prazna.