PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

Auto moto klub 70

SANSKI MOST, Ključka 33

Mi podižemo saobraćajnu kulturu na viši nivo

Auto moto klub 70

Adresa Ključka 33
Mjesto Sanski Most
Telefon 062 448 362
Fax
E-mail automotoklub70@gmail.com
Web www.amk70.com

 

Klub možete pronaći i u sportovima:

 

Opis kluba

Auto moto klub 70 osnovan je 15. aprila 2010. godine u Sanskom Mostu, na inicijativu sadašnjeg predsjednika i nekolicine zaljubljenika u auto-moto sport.

Auto moto klub 70 je sportski klub koji je svojim djelovanjem, u skladu sa svojim statutom i zakonom, u službi razvoja i promocije auto-moto sporta i bezbjednosti u saobraćaju.

Naša misija je da kroz naše aktivnosti utičemo na:

- bezbjednost u saobraćaju
- razvoj auto-moto sporta
- razvoj i promociju turizma
- podizanje ekološke svijesti

Poštovani članovi, prijatelji i partneri, kako bi naše akcije i projekti bili što efektniji, te kako biste i Vi bili dio naše misije, pokrenuli smo i ovo web izdanje. Od kraja januara pa do kraja marta 2011. godine radilo se na uobličavanju stranice, a početkom aprila stranica je dobila pravu formu.

Posjetite i facebook stranicu kluba

ŠTA KLUB RADI?
AMK 70 će kroz edukativne, sportske i zabavne aktivnosti pomagati prvenstveno djeci, mladima i odraslima da korisno i kvalitetno utroše svoje slobodno vrijeme.

Kroz spomenute aktivnosti koje imaju bilo kakvu vezu sa saobraćajem utjecaćemo na podizanje svijesti o bezbjednosti u saobraćaju kod naših pristalica, a oni će svojim primjerom utjecati na druge.

KO JE KORISNIK USLUGA?
Poznato je da je auto-moto sport jedan od najatraktivnijih sportova i da je sve popularniji kako u svijetu tako i kod nas. Vođeni ovim činjenicama, a radom u skladu sa našim Statutom, lako ćemo oko sebe okupiti prvenstveno djecu, kao i mlade i odrasle.

KAKO I NA KOJI NAČIN KLUB OBAVLJA SVOJU FUNKCIJU ?
Organizira samostalno ili u suradnji sa drugim udruženjima i vlastima BiH stručne skupove, savjetovanja, seminare,  škole vožnje, radionice za održavanje vozila i druge oblike stručnog usavršavanja u cilju poboljšanja bezbjednosti u saobraćaju i ekonomičnog korištenja motornih vozila.

Informira svoje članove o svim relevantnim novostima iz oblasti saobraćajnih zakona, održavanju i registraciji vozila, osiguranju, ljekarskim pregledima, korištenju saobraćajne infrastrukture i drugih usluga. Izrađuje brošure, letke, knjige, publikacije radi ostvarivanja ciljeva udruženja.

Organizuje sve vrste takmičenja u auto-moto sportu.
Organizovanje različitih vrsta sportskih manifestacija, izleta, priredbi, kampova i sl. za članove udruženja i druge.
Djelovanje na unapređenju znanstveno-istraživačkog i konstruktorskog rada u auto-moto sportu, te razvoju tehničke kulture članova.

ZAŠTO KLUB POSTOJI ?
Danas u saobraćajnim nezgodama u svijetu smrtno strada daleko više ljudi nego iz bilo kojeg drugog razloga (požari, poplave, zemljotresi, itd.) a na BH cestama gine više od 400 osoba godišnje. Glavni motiv angažmana Auto-moto kluba 70 jeste podizanje saobraćajne kulture na viši nivo!!!

Foto galerija je trenutno prazna.