PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

Akademski plivački klub Zrinjski

MOSTAR, Kampus 2 u Rodoču

Akademski plivački klub Zrinjski

Adresa Kampus 2 u Rodoču
Mjesto 88000 Mostar
Telefon
Fax
E-mail info@apkzrinjski.ba
Web

 

Klub možete pronaći i u sportovima:

 

Opis kluba

AKADEMSKI PLIVAČKI KLUB „ZRINJSKI" osnovan je polovicom 2008. godine. 

Temeljni razlog osnivanja kluba bio je planirani rad i razvoj plivačkog športa uz promicanje športskih ideja i kulture življenja te organizacija natjecanja. Sigurni smo da će plivači kroz redovito dolaženje na trening, zajedničko druženje (djeca, roditelji i treneri kroz izlete, natjecanja, zimske i ljetne kampove), igru i veselje ostvariti svoja očekivanja i zavoljeti plivanje kao jedan od bazičnih športova koji poboljšavaju cjelokupno psiho-fizičko zdravlje djece. Također, uvjereni smo da će boravak djece u jednoj zdravoj športskoj sredini biti jedna od osnova njihove uspješnosti u budućnosti, gdje će se kao mladi uspješni ljudi s ugodom sjećati svojih prvih športskih početaka u njihovom klubu. 

CILJEVI: 

• Osposobljavanje djece i mladih za samostalno plivanje 

• Promoviranje sportsko rekreacijskih sadržaja za građane 

• Pomoć u rehabilitaciji invalidima i osoba s posebnim potrebama 

• Doprinos razvoju fizičke kulture 

• Stvoriti, ojačati ekipu i pripremiti je za natjecanje 

• Sudjelovati u raznim mitinzima i natjecanjima 

• Organiziranje državnih prvenstava i mitinga u Mostaru Posebno ističemo duh zajedništva i kolegijalnosti koji smo uz pomoć roditelja razvijali, i koji je jedan od nama posebno bitnih vrijednosti u radu kluba. 


Pored plivačkih treninga klub ima organiziranu i vlastitu školu plivanja, obuku neplivača te druge aktivnosti. 

Klub koristi 25 – metarski zatvoreni bazen, inače najveći u Hercegovini. 

Tijekom 2013 i 2014. godine. Klub je zajedno s Fakultetom prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti sudjelovao u nabavci opreme na bazenu kako bi se u pogledu sigurnosti i zdravlja plivača osigurali visoki standardi. Nabavljeni su i postavljeni: najmoderniji novi prečistač vode, elektronika za automatsko doziranje kemikalija, nova kotlovnica na plin čime su postignute značajne uštede, te druge prepravke koje osiguravaju sigurnije i učinkovitije korištenje plivališta. 

Foto galerija je trenutno prazna.