PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

Airsoft klub Stalker Squad

SARAJEVO, Adnana Žunića 18

Osjeti adrenalin, postani Stalker

Airsoft klub Stalker  Squad

Adresa Adnana Žunića 18
Mjesto 71000 Sarajevo
Telefon 063 874 455, 061 554 491
Fax
E-mail ask.stalker@gmail.com
Web www.stalker.com.ba

 

Klub možete pronaći i u sportovima:

 

Opis kluba

ASK S.T.A.L.K.E.R. Squad sačinjen je od grupe entuzijasta i zaljubljenika u ovaj vid zabave i sporta, a formiran je uz materijalnu i moralnu podršku najjačeg regionalnog pisanog izdanja iz oblasti sigurnosti i zaštite - stručnog izdanja za potpuna sigurnosna rješenja  A&S ADRIA magazina.

Airsoft klub STALKER SQUAD Airsofting je u bratstvu sa AT BOPE iz Osijeka, Republika Hrvatska.

Formiran je u okviru "Udruženja za razvoj i promociju ekstremnih sportova i rekreativnih disciplina", tokom januara, 2011. godine u Sarajevu. "Udruženje za razvoj i promociju ekstremnih sportova i rekreativnih disciplina" formirano je kako bi okupilo praktikante priznatih i nepriznatih ekstremnih sportskih i hobi disciplina, te im omogućilo bavljenje istim u ambijentu koji pogoduje postizanju vrhunskih rezultata. "Udruženje za razvoj i promociju ekstremnih sportova i rekreativnih disciplina" formirano je sa osnovnim ciljem - afirmacijom sportskih i vansportskih aktivnosti poput airsofta, paintballa, praktičnog streljaštva i sl., kod šire javnosti, ustanova, organizacija i medija.

Udruženje će se u budućnosti zalagati za formiranje krovnih asocijacija klubova navedenih sportskih i hobi disciplina na cijelom prostoru Bosne i Hercegovine, te aktivno sudjelovati u kreiranju uslova koji garantiraju bolju perspektivu i klimu za razvoj ovih sportskih i vansportskih aktivnosti.

Polazeći sa zdravih i čvrstih osnova, na putu ka dostizanju vrhunskog nivoa u praktikovanju, još uvijek računamo na vašu prijateljsku podršku. Cilj nam je prije svega promovisati i podići airsoft na nivo na kojem se nalazi u zemljama iz okruženja, a zatim i na mjesto koje u društvenom životu zauzima u zemljama Zapadne Evrope.

S.T.A.L.K.E.R. Squad Airsofting je danas širom regije respektovan klub, koji na gostovanjima ali i na domaćoj airsoft sceni u kontinuitetu bilježi uspjeh za uspjehom. U sadejstvu smo čvrst oslonac i partner od povjerenja, koji nikada i ni pod kojim okolnostima svoje kolege i saigrače ne ostavljaju u problemu. Za protivnika smo nerješiva enigma i nepredvidljivi u dejstvu, sa dobro razrađenim planom, efektnim komandnim lancem i snažnom, ubojitom realizacijom zadatka. Opremnjeni smo u skladu sa vremenom i vlastitim mogućnostima, ali u igri uvijek prepoznatljivi po 100% fer nastupu, maksimalnom poštivanju pravila i pružanju izvrsnih partija, bez obzira radi li se o redovnom  lokalnom treningu ili nastupu na regionalnom airsoft susretu. Popunu novim igračima vršimo planski, što znači da se svaki novi igrač, nakon inicijalnog trening perioda, na osnovu ostvarenih rezultata i realnih potreba u timovima, raspoređuje na adekvatnu poziciju unutar tima. Nabavku replika također vršimo planski a u skladu sa formacijskim rasporedom igrača u timu. Pažljivim odabirom i nabavkom svake nove replike, planski pojačavamo vatrenu moć timova, i to na onim specifičnim pozicijama na kojima to smatramo posebno interesantnim. Gajimo moderan i veoma dinamičan stil igre, baziran na kvalitetnom izviđanju i izvještavanju, detaljnom planiranju, te iznenadnom dejstvu i efektnoj realizaciji konkretnih zadatka, kako na prvoj branjenoj protivničkoj liniji, tako i dejstvom po ciljevima u dubini protivničke teritorije. Ubacivanjem tročlanih izviđačko-diverzantskih timova, po razrađenim ali konkretnom zadatku prilagođenim šemama, ostvarujemo prisustvo naših igrača u dubini protivničke teritorije, što u daljem toku igre nudi vrijednu prednost u smislu ispravnog i pravovremenog izvještavanja o brojnom stanju, ciljevima i vatrenoj moći protivnika ali i u smislu nemjerljivo vrijedne vatrene podrške i izazivanja pometnje u protivničkim redovima, tokom kombinovanih dejstava na prvu branjenu protivničku liniju i ciljeve u pozadini, simultano. Ovakav stil igre moguć je samo uz efikasnu i profesionalno uposlenu VHF radio-vezu, odlično međusobno poznavanje igrača, njihovih vještina, mogućnosti i vatrene moći, te uz izgrađen timski duh, motiviranost na najvišem nivou i osjećaj visoke odgovornosti za konačan ishod kod svakog igrača ponaosob.

Foto galerija je trenutno prazna.