PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

Aerobik i Zumba klub Forma S by Vildana

SARAJEVO, Azize Šaćirbegović 96, Hrasno

Ljeti treniramo na otvorenom, na terasi okruzenoj zelenilom

Aerobik i Zumba klub Forma S by Vildana

Adresa Azize Šaćirbegović 96, Hrasno
Mjesto 71000 Sarajevo
Telefon 062 322 886
Fax
E-mail vildanamilavic@yahoo.com
Web www.zumba.com/vildana777

 

Klub možete pronaći i u sportovima:

 

Opis kluba

Forma S je krenula sa radom davne 1999 godine u Mostaru. 

2011 godine voditeljica otvara klub u Sarajevu i dodaje slovo S u ime kluba te tako postaje FORMA S. Ove godine smo obilećili 15 godina rada.

Klub nudi dvije vrste programa,možemo reći najatraktivnije svjetske programe: Zumba fitness i intervalni intezivni program nazvan Maxi fit.

Zumba Fitness je program koji je primjeren za sve dobne skupine. Radi se o fitness elemntima uklopljenim sa elementima latino američkih plesova, a koji se izvode takoer uz latino ritmove. 

Na satu Zumbe se stvori tako zabavna i vesela atmosfera da je i onima koji se nikad nisu usudili vježbati u grupi vremenom postaju zaljubljeni u ovaj program.Zumba Fitness djeluje na sve skupine mišića. Jačaju se i oblikuju noge, stražnjica, trbušna muskulatura , ruke, ramena, leđa, prsa.

Zumba Fitness pruža blagodati aerobnog treninga i intervalnog treninga . U kombinaciji sa vježbama snage djeluje na sve mišićne skupine. 


Maxi fit je program baziran na fitness-u i to pretežno kroz intervalne tipove treninga ( high intensity interval training).
Osim ove vrste treninga Maxi fit obuhvata vježbe snage,izdržljivosti eksplozivne snage a sve u cilju postizanja maximalne forme i trajnog gubitka potkožnog masnog tkiva. To je program koji je najmjenjen nešto naprednijim vježbačima i onima  koji vole i žele da vide definisane mišiće i tonirano tijelo a bez puno vremenskog ulaganja ( trening traje oko 30 minuta) .Maxi fit se provodi u manjim grupama,jako striktog protokola,mnog izazovnog tempa i veoma dobrog efekta.


Osim ova dva programa,u klubu nudimo izradu planova i programa prehrane za one koje nemaju dovoljno snage,volje a ni strukture u svakodnevnici da bi mogli sami da iznesu dijetalni režim, U tome im pomažemo mi sa svojim stručnim savjetima.

Trajna ponuda našeg kluba su promo treninzi. Svako ko ima dilemu da li da nam se pridruži može doći na probni,besplatni trening i osjetiti trening na svom tijelu bez obaveza da se učlani.
Ono što je specifično za Formu S je kadar. Naime,voditeljica kluba je magistar iz oblasti psihologije,budući psihoterapeut,licencirani trener grupnog vježbanja te samim tim pristup klijentima je drugačiji.
Druga trenerica kluba je također visoko obrazovana u oblasti menađmenta grupe a kad uz to dodate dugogodišnje plesno iskustvo,onda trening s takvim trenericama postaje zabava.

Pristup klijentima je drugačiji,nikoga ne izostavljamo,imamo komunikaciju putem FB stranice,uvijek rado odgovaramo našim klijentima na sva pitanja a svakodnevno ih motivišemo.Specifičnost je što svaki trening izgleda drugačije,uvijek ga začinimo novim pokretima, vježbama, ovom muzikom za istezanje.

U proljetnim danima treniramo na otvorenom jer klub ima veliku terasu koja ima kapacitet da primi oo 60 ljudi.