PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

Aerobic i Zumba klub Athena

SARAJEVO, Skenderija

Dobra i pozitivna energija!!!

Aerobic i Zumba klub Athena

Adresa Skenderija
Mjesto 71000 Sarajevo
Telefon 061 101 867
Fax
E-mail elmaviso79@hotmail.com
Web www.athena.ba

 

Klub možete pronaći i u sportovima:

 

Opis kluba

Aerobic fitness klub Athena je osnovan sa jednostavnom misijom: omogućiti ljudima da se osjećaju dobro u svojoj koži, razviti im svijest o vođenju zdravog života te uvesti termin redovnog vježbanja u svakodnevni život.

Pored naglaska na redovitom vježbanju, pravilnoj ishrani, vodimo računa o tome da se naši vježbači dobro zabave, omogućavajući im prostor i atmosferu u kojoj je to moguće postići.
Svi naši treninzi su prepuni energije, osmjeha, dobre zabave i muzike, a najbitnije od svega je da se rezultati vide veoma brzo, što mogu potvrditi svi oni koji vježbaju kod nas.
Trenutno, u klubu Athena naglasak stavljamo na programu koji je zaludio svijet - Zumba fitness program, koji je u BiH dovela Elma Višo, time postajući prvi licencirani Zumba fitness instruktor na našim prostorima. A kako vijesti brzo putuju, i ova se proširila i ubrzo smo stvorili jedan Zumba fitness team redovnih vježbača koji su prepoznali dobrobiti ovakvog treninga. Zumba fitnes program kombinuje primjese latino plesova sa fitness pokretima tako da ćete pored standardnog treninga naučiti plesne pokrete i pri tome se zabaviti uz neizbježan adrenalin koji sa sobom donosi ovakva kombinacija.

Osnovno Zumba pravilo glasi: Zabavite se vježbajući! Vježbajući uz Zumba fitness istovremeno ćete oblikovati i učvrstiti noge, stražnjicu, stomak, ruke, ramena, leđa i prsa, a sve uz ritmove salse, merengea, cumbiea, reggaetona, sambe, trbušnog plesa, hip-hopa i ostalih vrućih ritmova.
Zabava uz Zumba fitness program za koju važi "ugodno s korisnim" traje oko sat vremena, a počinje se desetominutnim zagrijavanjem, nakon čega slijedi 40 minuta treninga u intervalima jačeg i slabijeg intenziteta, a potom slijedi desetak minuta opuštanja i istezanja mišića. Tokom vježbanja postepeno se pojačava težina vježbi, zahvaljujući čemu se ubrzava topljenje masnog potkožnog tkiva, a u jednom satu treninga potroši se i do 900 kcal. Iako izgleda kao nešto što je već uveliko uvježbano, u Zumba fitnessu nema koreografije, a svaka pjesma uz koju se vježba ima najviše pet koraka za pamćenje.

Cijena jednog termina je sedam maraka, deset termina košta 50,00 KM (važi 1 mjesec), a dvadeset termina 85,00 KM (važi 2 mjeseca samo za lokaciju Skenderija). 
U našem klubu trenutno postoji 5 licenciranih Zumba fitness instruktora, za početnike i one koji se malo duže druže sa nama. 

Pored Zumba fitness programa, dugogodišnji i stručni treneri su tu da Vas pokrenu i uvedu u svijet workouta, stepa, pilatesa, aerobica, fit ball-a, hi-low treninga.

Znamo da je teško napraviti prvi korak, ali mi smo tu da Vam pomognemo da se osjećate bolje u svojoj koži, budete samouvjereniji i nasmijaniji. Neka taj prvi korak bude prema našem klubu Athena i vjerujte nam da se nećete pokajati.

Imena trenera i stručne kvalifikacije: Elma Višo Profesor sporta i tjelesnog odgoja. Položila državni ispit smjera Fizioterapeutski tehničar. Aktivno se bavila borilačkim vještinama u klubovima Ipon i Bushido. Kao instruktorica aerobica počinje da radi u Fitness centru Skenderija 1996 god. Edukaciju iz oblasti aerobica završila na 10. Instruktorskom aerobic tečaju u Crikvenici. Od 2003 god. radi kao fitness instruktor u Usaid-u i Američkoj Ambasadi u Sarajevu. Voditeljica i učesnica na snimanju emisija jutarnjeg vježbanja za:TVSA, FTV, OBN, TV HAYAT i BHT. Učesnica je brojnih seminara za aerobic instruktore u cilju usavršavanja i profesionalne nadogradnje: Nivea aerobic konvencija Split, maj/decembar 2005. Nivea aerobic konvencija Split, maj/decembar 2006. 3. AB Kultura aerobic dan, Sarajevo 2006. Nivea aerobic konvencija Split, maj/decembar 2007. 1. konvencija Woman Power BIH 2007. 4. AB Kultura aerobic dan, Sarajevo 2007. 5.Olimpija Internacionalna aerobic konvencija u BIH 2008. Associazione Centri Sportivi Italiani-Certificate- Bodybilding 1 lev.2008. Euro Education by Guillermo Vega, Sarajevo, mart 2009. Prva licencirana Zumba instruktorica u BIH, 2010. Les mills instruktorica-Body Combat, 2010. Specijalnosti: hi lo, step, aerobic, tae bo, work-out, fit ball, body combat i zumba.

Mjesto treninga: Skenderija, Grbavica, Vojničko Polje

Sportovi kojim se klub bavi: Zumba, aerobic, pilates, step, gitball, hi low, body and mind...

Zašto je Vaš klub bolji od konkurencije: Vrhunski treneri, dobra i pozitivna energija, maksimalni rezultati, timski rad, odličan odnos sa vježbačima, stalna edukacija.....