PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

Aero klub Livno

LIVNO, Vukovarska 9

Aero klub Livno

Adresa Vukovarska 9
Mjesto 80101 Livno
Telefon 063 332 031,
Fax
E-mail ak_livno@yahoo.com
Web www.aeroklub.livno.org

 

Klub možete pronaći i u sportovima:

 

Opis kluba

Klub je osnovan siječnja 1984. godine, tada kao modelarski i maketarski klub, a nakon toga su pokrenute zmajarske i padobranske aktivnosti i sekcije.

Na širem prostoru Livanjskog polja tadašnji zrakoplovni savezi organiziraju svjetsko i europsko prvenstvo u aero-modelarstvu, a do 1990. godine Livno je više puta domaćin tadašnjih republičkih i državnih prvenstava te više memorijala u aeromodelarstvu.

Organiziranje jedriličarskih kampova je bilo popularno 60-ih godina, tada je Livno bilo svojevrsni državni jedriličarski centar, ali nažalost iz tih slavnih dana nije ostalo puno toga osim tragova temelja hangara, lijepih fotografija i priča.

Uz potporu članova kluba, sponzora i Općine Livno, 1998.god. na istoj lokaciji izgrađen je novi hangar za smještaj sportskih zrakoplova. Uz hangar je napravljena učionica, modelarska radionica, spavaonica i kafić sa terasom.

Aeroklub okuplja preko 30 aktivnih članova koji su svojim radom doprinijeli izgradnji objekata i infrastrukture aerodroma i kluba, te danas aktivno sudjeluju u organizaciji svakodnevnog letenja, letačkih kampova i natjecanja.

U sklopu sportskog aerodroma "Brda" nalaze se travnate piste smjera 13-31 dužine 800m i 05-23 dužine 1000m sa vizualnim markacijama , a registrirana je kao sportski"Aerodrom "BrdA"

Aktivnosti kluba su izvođenje motornih i jedriličarskih obuka te trenažnih i panoramskih letova sa jedrilicama i avionima. Klub nastoji da stekne uvjete za stvaranje jedriličarskog centra i turističkog odredišta za aero sportove.